Junqueras i Fernández, en una imatge d'arxiu (ACN)
Junqueras i Fernández, en una imatge d'arxiu (ACN)
Barcelona

Junqueras i Fernàndez avisen Mas que reduir el procés a una opció és "no voler entendre'l"

En un article que publica "El Períodico de Catalunya", el president d'Esquerra i el diputat de la CUP lamenten que hi hagi "algunes esquerres donant l'esquena al dret d'autodeterminació que tant han vindicat", al mateix temps que hi ha "algunes dretes menyspreant unes desigualtats socials creixents".

Actualitzat

El president d'Esquerra, Oriol Junqueras, i el diputat de la CUP David Fernández adverteixen que reduir el procés sobiranista a una opció en les eleccions del 27 de setembre és "no voler entendre el procés mateix". En l'article "Tot just demà", publicat per "El Periódico de Catalunya", els dos polítics defensen que reduir així l'objectiu independentista a les eleccions catalanes és "regalar la demanda social majoritària a un sol criteri". A més, els dos dirigents independentistes consideren que no es pot "intentar transferir el potencial democràtic a una única opció o reduir el procés a una persona".

Junqueras i Fernández lamenten que hi hagi "algunes esquerres donant l'esquena al dret d'autodeterminació que tant han vindicat", al mateix temps que hi ha "algunes dretes menyspreant unes desigualtats socials creixents". En aquest sentit, reclamen que "no cal renunciar a res" perquè consideren possible, legítim i irrenunciable aspirar alhora a la independència i a la justícia social. En aquest sentit, asseguren que "ningú podrà ser d'esquerres en una autonomia intervinguda ni un país pot ser lliure si no ho és la seva gent".

L'article també el signen altres personalitats de l'independentisme d'esquerres: Elvira Duran, Anna Gabriel, August Gil Matamala, Elisenda Paluzie, Eduardo Reyes i Gabriela Serra.

Anar al contingut