Junqueras, Forn, Sànchez i Cuixart continuaran en presó preventiva
Junqueras, Forn, Sànchez i Cuixart continuaran en presó preventiva

Junqueras, Forn, Sànchez i Cuixart seguiran a presó fins al judici, segons el TS

Fonts d'aquest tribunal han assegurat a EFE que pot augmentar el nombre d'independentistes en presó preventiva

RedaccióActualitzat

Fonts del Tribunal Suprem han assegurat aquest dimarts a l'agència EFE que els quatre dirigents independentistes empresonats seguiran a la presó fins que es faci el judici contra ells.

Segons això, Oriol Junqueras, Joaquim Forn, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart no aconseguiran que el jutge d'aquest tribunal que instrueix el cas, Pablo Llarena, els faci cas en les reiterades demandes que els aixequi la presó preventiva.

Més empresonats

Segons aquestes fonts, el més probable és que el nombre d'empresonats preventivament per la causa contra els dirigents independentistes augmenti, més que no pas que disminueixi.

En aquest sentit, en les pròximes setmanes hauran de comparèixer davant Llarena altres dirigents independentistes que podrien anar directament a la presó després de declarar.

La imputació del delicte de rebel·lió als investigats és la base per mantenir la presó preventiva, perquè les penes altes que comporta fonamenten l'argument del risc de fuga.

L'altre argument, la reiteració delictiva, utilitzat per Llarena per mantenir Sànchez i Forn a la presó, es basa al seu torn en el fet que el projecte independentista està vigent.

Els efectes del recurs d'empara

Aquestes mateixes fonts han assegurat també que el recurs d'empara de Sànchez i Cuixart al Tribunal Constitucional no aconseguirà tampoc el seu alliberament.

La raó seria que el recurs va adreçat a la presó preventiva decretada per la jutge de l'Audiència Nacional, Carmen Lamela, i no afecta les decisions posteriors de Llarena.

 

ARXIVAT A:
Govern empresonatReferèndum 1-OEleccions 21DArticle 155
Anar al contingut