Barcelona

Junqueras: "Hi ha detencions al carrer sense ordre judicial"

RedaccióActualitzat

El vicepresident econòmic del govern de la Generalitat, Oriol Junqueras, ha dit aquest dimecres que el que està passant "no ho hem vist en cap democràcia occidental des de fa dècades". Ho ha dit en conversa telefònica amb el programa "El matí de Catalunya Ràdio" i en referència a les entrades en seus del govern per part de la Guàrdia Civil que s'estaven produint en aquell mateix moment.

També ha parlat per a "Els matins", on ha assegurat que "hi ha detencions al carrer sense ordre judicial":

"Això no passa en cap democràcia occidental i cal una resposta de tothom". També ha dit: "Estem vivint una intervenció de l'Estat, amb conseqüències gravíssimes per als ciutadans."

Junqueras ha assegurat que aquestes actuacions són "una demostració més que hi ha un veritable estat policial", perquè s'estan fent "sense cap empara en les bones pràctiques de qualsevol democràcia occidental". Tot i això, ha volgut emetre un missatge de tranquil·litat:

"El que hem de fer és mantenir-nos ferms en la defensa de, no ja d'una qüestió de caràcter ideològic com pot ser la nova república, és una qüestió molt més fonamental: la democràcia, els drets humans més bàsics, els drets civils, els drets d'empara judicial, els drets de tutela judicial efectiva. Perquè el que veiem és que la fiscalia continua prenent iniciatives contra persones i contra entitats que suposadament estan ja sota instrucció judicial, i això no passa enlloc del món."

"Trobarem la manera de fer efectiva la nostra veu"

Junqueras ha reiterat que amb aquestes actuacions s'està ignorant "la voluntat dels ciutadans de Catalunya expressada a través de les seves institucions", i ha assegurat que, tot i la situació, està convençut que el referèndum es farà:

"El més important de qualsevol referèndum és al final la gent que hi vota, el més important en qualsevol procés electoral són els votants, i per tant si els ciutadans així ho volen segur que tots plegats trobarem la manera de fer efectiva la nostra veu l'1 d'octubre i més enllà de l'1 d'octubre, perquè també el que és evident és que tot plegat no s'acaba pas."

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut