Junqueras: "El nostre compromís amb la independència és públic i ben conegut per tothom"

Junqueras: "El nostre compromís amb la independència és públic i ben conegut per tothom"

Junqueras: "El nostre compromís amb la independència és públic i ben conegut per tothom"

El vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, atenent els mitjans a l'Ajuntament de Roquetes al costat del seu alcalde, Paco Gas, el 5 de novembre del 2016. (Horitzontal)

El vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, atenent els mitjans a l'Ajuntament de Roquetes al costat del seu alcalde, Paco Gas, el 5 de novembre del 2016. (Horitzontal)

ACN Roquetes.-El vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, ha afirmat aquest dissabte que el compromís de l'executiu català "amb la independència i amb la manera d'assolir-la és ben conegut per tothom, és públic i és fàcil de ser jutjat per tothom". Des de Roquetes (Baix Ebre), Junqueras ha garantit que el Govern serà "absolutament fidel" al compromís de "portar el país cap a la independència", tal com queda reflectit, ha dit, "en els programes electorals", mitjançant un referèndum que està previst que se celebri al setembre. El vicepresident del Govern ha afirmat que, com a coordinador d'aquest procés consultiu a la ciutadania, ell i el seu equip estan abocant totes les seves "forces, dedicació i concentració" per garantir-ne el bon funcionament i la seva realització. Oriol Junqueras, que ha evitat referir-se directament a la CUP arran de la polèmica per la detenció de l'alcaldessa de Berga per part dels Mossos d'Esquadra, ha mostrat el seu convenciment que "tothom" té com a prioritat el país.

Preguntat pels efectes que podria tenir la detenció de l'alcaldessa de Berga en les relacions entre Junts pel Sí i la CUP i en la negociació dels pressupostos, el vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, ha refermat el compromís i la fidelitat de l'executiu amb el full de ruta independentista i amb la convocatòria d'un referèndum al setembre."Estem convençuts que tothom té com a prioritat el país, la societat catalana, el seu desenvolupament, el seu creixement, el bon funcionament de la nostra economia, dels nostres serveis públics", ha afegit Oriol Junqueras, qui ha reivindicat que "la millor de les receptes" és "complir amb els compromisos que tenim assolits i que són públics". Junqueras explicita el suport del Govern al PECT de la Reserva de la BiosferaEl vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, ha fet aquestes declaracions a l'Ajuntament de Roquetes, on ha mantingut una reunió amb el Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l'Ebre (COPATE), que està presidit per l'alcalde del municipi, Paco Gas. Durant la trobada, Junqueras ha explicitat el seu suport al Projecte d'Especificació i Competitivitat Territorial (PECT) de la Reserva de la Biosfera ebrenca. El projecte, que està pressupostat en uns 4 MEUR i pretén ser un revulsiu per canviar el model econòmic del territori, es preveu que estigui finançat en un 50% pels fons FEDER. Junqueras ha detallat que el Govern hi donarà suport a través de les direccions generals de Promoció Econòmica i d'Anàlisi Econòmica que treballaran, ha dit, "per ajudar a obrir les portes per facilitar aquests recursos". Posteriorment, Oriol Junqueras ha visitat l'Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita i ha presidit l'acte de lliurament dels XXVIII Guardons de la Pesca Catalana. L'acte, que s'ha celebrat al Pavelló firal d'aquest municipi del Montsià, l'ha organitzat la Confraria de Pescadors de Sant Carles de la Ràpita.