Barcelona

Junqueras: "El compromís és votar el 9-N, no només convocar-nos a votar"

El president d'ERC diu que el procés en marxa "no s'acabarà encara que el TC no accepti la nostra responsabilitat democràtica".

RedaccióActualitzat

El president d'ERC, Oriol Junqueras, ha avisat que el 9 de novembre s'ha de votar, malgrat una possible suspensió de la llei de consultes i del decret de convocatòria que pugui fer el Tribunal Constitucional. En declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", Junqueras ha dit que la firma del decret només és un pas més perquè la població es pugui expressar a les urnes.

"El compromís és votar el 9-N, no només convocar-nos a votar el 9-N. Això és una passa més, que convida a una mica més d'esperança."

Junqueras ha reiterat la seva disposició a entrar al govern de la Generalitat per blindar la consulta. De fet, ha advertit, textualment, que "no tindria sentit que el president de la Generalitat no els cridi i finalment no hi hagi consulta".

Sense por del joc brut

A la mateixa entrevista, Junqueras s'ha mostrat convençut que hi haurà guerra bruta de l'estat contra el procés sobiranista, però assegura que ell està net de corrupció.

"Estic absolutament net i polit. El meu compromís no és allò que jo dic, sinó que és allò que jo faig."

Junqueras també ha retret al PSC que no faci costat als seus alcaldes i regidors que han donat suport a les mocions dels Ajuntaments en favor de la consulta.

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut