Barcelona

Junqueras discrepa de la carta que Mas enviarà a Rajoy perquè "no servirà de res"

"El govern espanyol només s'asseurà a negociar quan no tingui altra opció que negociar, i això només passa quan actues com un estat i ho anuncies a la comunitat internacional", diu.

RedaccióActualitzat

El líder d'ERC, Oriol Junqueras, discrepa de la carta que Artur Mas enviarà a Mariano Rajoy l'endemà del 9-N. El republicà ho respecta però entén que del govern espanyol ja no cal esperar-ne res des de fa molt de temps.

"El president de la Generalitat amb els continguts que consideri oportú a qui ho consideri. En tot cas, nosaltres segur que no enviarem cap carta perquè tenim el convenciment, basat en l'experiència, que negociar amb el govern espanyol no serveix de res", ha assegurat.

Per tot plegat,  el líder d'Esquerra entén que al marge de fer una declaració unilateral d'independència el que és més important encara és que Catalunya actuiï com un estat per parlar de tu a tu amb Espanya i per donar un missatge clar al món:

"El govern espanyol només s'asseurà a negociar quan no tingui altra opció que negociar, i això només passa quan actues com un estat i anuncies a la comunitat internacional, i expliques i demostres, que estàs disposat a actuar com un estat. Llavors sí, que la comunitat internacional té tot l'interès a asseure's a parlar amb tu."

Oriol Junqueras ha tornat a insistir que Esquerra només està disposada a parlar d'una llista unitària de cara a unes plebiscitàries si és per declarar immediatament la independència.

Pel que fa a l'organització del 9-N, Junqueras creu que "l'hem de fer entre tots", però per ell "és evident" que l'ha de liderar el govern.

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut