Oriol Junqueras, avui, a "El matí de Catalunya Ràdio"
Oriol Junqueras, avui, a "El matí de Catalunya Ràdio"
Barcelona

Junqueras denuncia pressions del govern espanyol a empreses i bancs perquè marxin

Sobre la possibilitat que el govern pugui declarar dilluns la independència, el vicepresident català ha dit a "El matí de Catalunya Ràdio" que actuaran amb responsabilitat

RedaccióActualitzat

El vicepresident del govern, Oriol Junqueras, ha afirmat que CaixaBank i el Banc Sabadell han rebut pressions de l'executiu de Rajoy perquè traslladin la seu social. Ho ha dit a "El matí de Catalunya Ràdio", poc abans que el Consell de Ministres pugui aprovar una modificació de la llei de societats de capital per agilitzar el canvi de seu de companyies. És un vestit a mida perquè el Consell d'Administració de CaixaBank pugui anunciar aquesta tarda que trasllada la seu de Barcelona a Palma. Pel vicepresident del govern, Oriol Junqueras, això demostra les pressions de Madrid a les empreses catalanes perquè marxin. Així ha respost a Mònica Terribas en una entrevista al programa:

Mònica Terribas: "I el fet que avui el Consell de Ministres aprovi un decret per facilitar un canvi de seus, tan ràpid, sense parlar amb la Junta d'Accionistes, és la prova que ha estat el govern d'Espanya qui ha estat pressionant aquestes entitats perquè facin el canvi?"

Oriol Junqueras: "Sí."

I ha afegit Junqueras que respecta les decisions de les empreses i entitats financeres:

"Aquestes entitats, com d'altres, prenen les decisions que creuen més oportunes ateses diverses circumstàncies, entre d'altres, les que aquests dies el govern espanyol imposa, amb una situació d'excepcionalitat en el nostre país."

El vicepresident no ha concretat si dilluns es farà el ple suspès pel Tribunal Constitucional, i sobre si hi haurà declaració d'independència, només ha dit que el govern actuarà amb responsabilitat:

"El que hi haurà sempre és una actuació responsable per part del govern de Catalunya, segur, segur."

"La responsabilitat passa, sobretot, per ser conseqüent amb el mandat democràtic que ens han donat els ciutadans i, com és evident i sempre hem dit, també passa per aquesta voluntat explícita que nosaltres tenim de donar oportunitats a la mediació."

Segons Junqueras, "de la mateixa manera que fins ara hem fet coses molt difícils, serem capaços de fer coses difícils en el futur". I no ha avançat què pot passar dilluns. El vicepresident també ha defensat la legitimitat dels resultats de l'1-O, assegurant que el govern no té la intenció de "rectificar" el que han dit els ciutadans.

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut