Junqueras a l'Acampada Jove de les Joventuts d'Esquerra
Junqueras a l'Acampada Jove de les Joventuts d'Esquerra

Junqueras demana serenor i compromís davant dels entrebancs de l'Estat per a l'1-O

RedaccióActualitzat

Oriol Junqueras assegura que l'1 d'octubre hi haurà urnes. Després dels canvis de govern, en l'Acampada Jove de les Joventuts d'Esquerra, Junqueras ha demanat tranquil·litat, serenor i compromís per poder votar com sempre s'ha fet.

El líder d'Esquerra diu que serà el govern espanyol qui farà les coses diferents i posarà entrebancs utilitzant la repressió, la guerra bruta o les clavegueres. Però, segons el vicepresident del govern, no poden actuar de manera il·limitada, i això se superarà amb democràcia, mobilització i gent convençuda.

"L'excepcionalitat la posa l'Estat intentant impedir la democràcia. Nosaltres hem d'actuar amb la màxima normalitat, amb la màxima serenor, però també amb el màxim compromís a l'hora de mobilitzar-nos, a l'hora d'omplir les urnes"

Junqueras ha cridat tothom a votar i ha instat aquells que encara no podran participar en el referèndum per edat que ajudin "a convèncer que algú voti".

En la mateixa línia, la secretària general d'ERC, Marta Rovira, ha demanat als assistents que dediquin les hores que queden per a l'1-O a "convèncer el jovent que facin possible la república catalana, perquè serà ara i aquí o no serà mai més".

Dimarts està previst reactivar la compra d'urnes, i Junqueras ha deixat ben clar el compromís del govern amb el referèndum, que, ha recordat, es farà d'aquí 77 dies.

"A fe de Déu que les urnes hi seran"

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut