Oriol Junqueras arribant a l'Audiència Nacional (Reuters)
Oriol Junqueras arribant a l'Audiència Nacional (Reuters)

Junqueras demana ser alliberat al·legant que no ha oposat resistència al 155

La defensa d'Oriol Junqueras diu que va anar a l'Audiència Nacional com a exmembre del govern

RedaccióActualitzat

La defensa d'Oriol Junqueras diu que va anar a l'Audiència Nacional com a exmembre del govern i ho situa com un dels exemples pels quals no s'ha oposat a l'aplicació de l'article 155 de la Constitució. El recurs d'apel·lació que la seva defensa ha enviat a la sala penal de l'Audiència Nacional per fer-lo sortir de presó diu que després de l'aplicació del 155 no hi ha hagut cap altra reunió del govern ni s'ha adoptat cap acord.

La defensa cita la querella de la fiscalia, quan diu que el 27 d'octubre el suposat pla preconcebut ja es va donar per acabat amb la declaració d'independència. I el fa seu per dir que, d'acord amb aquest argument, no hi ha cap escenari pel qual els empresonats puguin reiterar en els delictes de rebel·lió, sedició i malversació pels quals els investiga la jutge Lamela.

Matisos en les diferents defenses

De tota manera, el recurs de Junqueras no diu explícitament que acati l'aplicació del 155, sinó que l'accepta i que no s'hi ha oposat. I també que va anar a l'Audiència com a exmembre del govern, però que tot i això es considera membre del govern legítim de Catalunya.

Són matisos també presents en els recursos dels altres consellers d'ERC, i que són diferents de les argumentacions dels recursos del consellers del PDeCAT. És el cas de Joaquim Forn, que també ha demanat sortir de presó preventiva aquest dimarts, i que en la seva defensa ha argumentat que va cessar en l'exercici de la seva funció pública "sense escarafalls ni crides a la desobediència".

 

ARXIVAT A:
Procés catalàArticle 155Govern empresonatEleccions 21D
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut