Barcelona

Junqueras demana conseqüències immediates per la conspiració entre Fernández Díaz i De Alfonso

En les gravacions destapades pel diari "Publico", el ministre d'Interior i el director de l'Oficina Antifrau parlen d'informacions sobre el germà i el pare del president d'ERC

RedaccióActualitzat

Primeres declaracions del vicepresident del govern i president d'ERC sobre la presumpta conspiració entre el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, i el director de l'Oficina Antifrau, Daniel de Alfonso, per trobar escàndols que comprometessin polítics d'ERC i CDC o els seus familiars. Junqueras ha estat molt contundent a l'hora de qualificar la notícia i ha demanat que tingui conseqüències immediates: "És indispensable que totes les institucions i el Parlament actuïn amb celeritat (...) "En qualsevol democràcia occidental haurien plegat tots".

Respecte al director de l'Oficina Antifrau, Junqueras diu que la gravació el deixa en una "situació insostenible" i que ha de dimitir. I sobre el ministre de l'Interior, el president d'ERC ha demanat a Rajoy que assumeixi la seva responsabilitat i el faci plegar.

"85 anys d'història ens contemplen sense cap cas de corrupció i arriben a la conclusió que s'ha d'inventar", ha assegurat per denunciar "la dimensió gegantina de la conspiració".

En les gravacions destapades pel diari Público.es, el ministre de l'Interior en funcions i el director de l'Oficina Antifrau dialoguen sobre informacions relacionades amb el germà i el pare del president d'ERC.

"No té perdó de Déu"

A la tarda d'aquest dimecres Junqueras ha aprofitat un acte de campanya electoral per insistir en les seves crítiques, qualificant les filtracions de "GAL mediàtic" i d'"acte criminal", i ha atacat Fernández Díaz en la seva vessant religiosa:

"El ministre ha perdut, si és que l'havia tingut mai, qualsevol sentit de la vergonya i de la dignitat. Li agrada dir que és creient, tant de bo ho sigui de veritat, perquè si ho és de veritat sap que el que ha fet, que tot el que ha fet, no té perdó de Déu."

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut