Barcelona

Junqueras demana a la CUP i JxSí "omplir de contingut" les propostes per poder tancar un acord

El president d'Esquerra demana tancar el pacte "al més aviat possible" perquè creu que l'acord "és bo per al país, és bo per a la societat i és bo per als ciutadans"

RedaccióActualitzat

El president d'Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, ha comparegut després de la reunió extraordinària de l'executiva i ha defensat que l'acord entre Junts pel Sí i la CUP "és necessari i és imprescindible" i s'ha mostrat convençut que s'acabarà assolint:

"És un acord que és possible, i no només és possible, sinó que és probable."

La reunió extraordinària de l'executiva dels republicans per analitzar l'estat de les negociacions entre JxSí i la CUP ha durat tres hores i, al final, Junqueras ha assenyalat que s'està "avançant en la línia adequada" i ha reclamat que el que cal fer "és arribar al final del camí".

Junqueras ha justificat el seu optimisme en el fet que "hi ha propostes que ha fet Junts pel Sí a la CUP que la CUP ha valorat positivament i hi ha propostes que ha fet la CUP que Junts pel Sí ha valorat positivament". És per això que ha instat totes dues formacions a "omplir de contingut" les propostes per tal de poder tancar un acord:

"Si les propostes que s'han fet les omplim de contingut, ja ens anem apropant i serà més fàcil trobar-nos."

En aquest sentit, el líder republicà ha explicat que la CUP ha rebut amb bons ulls la proposta de Mas de confeccionar un govern "més horitzontal" en què el president de la Generalitat delegui funcions, mentre que JxS també "valora positivament" la predisposició de l'esquerra anticapitalista a "implicar-se en l'estabilitat parlamentària".

A més, el president d'Esquerra ha demanat tancar el pacte "al més aviat possible" perquè creu que l'acord "és bo per al país, és bo per a la societat i és bo per als ciutadans". L'alternativa a l'acord seria, per Junqueras, "no només una decepció enorme", sinó també "un frau a totes les expectatives de tots els ciutadans que de forma majoritària van establir una majoria de 72 diputats" independentistes al Parlament.

"ERC només té un candidat, que és el senyor Artur Mas"

El president d'Esquerra també ha tornat a insistir que el seu candidat a la presidència de la Generalitat és Artur Mas i que els republicans "només" tenen "un candidat".

Junqueras també ha demanat "serenitat i calma" als interlocutors d'aquest procés de negociació, després de les acusacions encreuades entre sectors de CDC i la CUP en els darrers dies.

Rufián demana a la CUP que investeixi Mas

D'altra banda, el candidat d'Esquerra al Congrés, Gabriel Rufián, ha demanat a la formació anticapitalista que voti a favor de la investidura d'Artur Mas. Ho ha dit en una entrevista a "Els matins", de TV3Rufián també ha assegurat que ideològicament se sent molt pròxim a la CUP i molt allunyat de Convergència, però ha afegit que sense ells no és possible arribar a la independència.

Els republicans han actuat fins ara com a "àrbitres", segons explicava dilluns el cap de llista a les eleccions espanyoles, Gabriel Rufián. No han posat condicions i han afirmat públicament que acceptarien qualsevol acord entre Junts pel Sí i la CUP. Els retrets encreuats entre dirigents de CDC i la CUP han molestat, però, els republicans, que interpreten que el "soroll" no beneficia les negociacions.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut