Prat de Llobregat

Junqueras creu que el retard en el pagament del fons de liquiditat és "un nou senyal que dins l'estat espanyol no hi tenim futur"

ACNActualitzat
El president d'ERC, Oriol Junqueras, veu en el retard del pagament dels 560 milions d'euros del Fons de Liquiditat Autonòmica "un nou senyal que l'estat espanyol no se'n surt, que no té futur i que nosaltres dins l'estat espanyol no hi tenim futur".

El fons de liquiditat "que el govern espanyol suposadament havia de donar a les comunitats autònomes no existeix", ha dit durant la seva intervenció a les Jornades de Treball Republicà, celebrades aquest dissabte al Prat de Llobregat. Junqueras ha assegurat que "Catalunya continuarà formant part de la la Unió Europea, perquè la UE no té interès a deixar fora algú que aporta més del que rep".

Respecte al fet que l'impagament hagi retardat el pagament dels concerts sanitaris, d'educació i serveis, el líder d'ERC ha lamentat que "algunes de les entitats que més pateixen tenen aules d'acollida o treballen per la inserció laboral de la gent que ho passa malament".

En aquest sentit, ha destacat l'exemple de les entitats que han participat a les Jornades de Treball Republicà, Trinijove, Sao Prat i Fundació ARED. "És important que la societat sigui conscient de la feina que fan aquest tipus d'entitats i s'han d'ajudar", ha assenyalat.

Durant la seva intervenció, Junqueras ha assegurat que "Catalunya no ha de patir per la seva pertinença a la UE" ja que "continuarà formant part de la UE, n'ha format part sempre, i la UE no té interès a deixar fora algú que li aporta més diners dels que rep", ha apuntat.

Anar al contingut