Oriol Junqueras en una imatge d'arxiu (Reuters)
Oriol Junqueras en una imatge d'arxiu (Reuters)
Madrid

Junqueras confia que serà investit si guanya i aposta per un "govern de màxim consens"

RedaccióActualitzat

Oriol Junqueras confia guanyar les eleccions i s'ha mostrat convençut que podrà ser escollit president de la Generalitat si els resultats electorals ho permeten. Així ho ha assegurat el cap de llista d'Esquerra des de la presó d'Estremera, a Madrid, en la primera entrevista radiofònica des que està empresonat, que ha fet amb RAC1:

"Espero votar, espero que guanyem. Espero poder venir, segur que serà així, a la sessió d'investidura. Espero que puguem formar govern. Estic segur que el formarem. Estic segur que jo mateix, si així ho decideix el Parlament, tindré l'oportunitat de presidir-lo i sempre al servei de la gent i del país, des de tot arreu on siguem".

El vicepresident cessat per l'aplicació del 155 també argumenta que està a la presó perquè no s'amaga mai d'allò que fa i és conseqüent amb les seves decisions. A més, insisteix que no veu cap raó perquè es mantingui la mesura cautelar de la presó preventiva, tal com certifiquen -recorda- més d'un centenar de catedràtics.

"Jo estic aquí perquè no m'amago mai d'allò que faig i perquè sóc conseqüent amb els meus actes, amb les meves decisions, amb els meus pensaments, amb els meus sentiments, amb la meva voluntat. No hi ha cap raó perquè no estiguem presents a la sessió d'investidura."

El candidat d'ERC s'ha mostrat amb ganes de tirar endavant el seu projecte i el nou govern que surti del 21 de desembre, que aposta perquè sigui de màxima unitat i consens":

"Govern de màxima unitat possible i de màxim consens possible. (...). Volem construir el futur sempre amb els màxims consensos i la màxima unitat possibles, sempre oferint la mà a tothom."

Junqueras ha explicat en la conversa telefònica, que ha durat poc més de quatre minuts, que està bé i fa "coses que fins ara no havia pogut fer gaire":

"La vida a la presó ja us la podeu imaginar. Per tant, us n'estalvio els detalls. Estic bé, llegeixo, escric, faig esport i faig moltes coses que fins ara no havia pogut fer gaire"

Precisament, davant dels que pensen que estar tancat a la presó el farà afluixar, els ha dit:

"L'estada en una presó sempre contribueix a reforçar l'ànima, et fa més fort i et fa més convençut".

En qualsevol cas, està convençut també que "ens en sortirem" i s'ha acomiadat amb una crida a estimar-se:

"Us estimo molt. Estimeu-vos tots els uns als altres. Estic convençut que ens en sortirem".

 

Prohibeixen a TV3 i Catalunya Ràdio dir "consellers empresonats" o "president Puigdemont"

ARXIVAT A:
Eleccions 21DProcés catalàERCArticle 155Govern empresonat
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut