Sant Joan Despí

Junqueras assegura que ERC és la millor garantia de l'indepedentisme perquè els seus vots "segur que es convertiran en diputats"

En una entrevista al programa "Els matins" de TV3, el candidat republicà fa una crida al vot a Esquerra de cara al 25-N, davant d'altres opcions independentistes com SI o la CUP.

RedaccióActualitzat
El president d'Esquerra i candidat a la presidència de la Generalitat, Oriol Junqueras, ha fet una crida al vot útil per a la formació republicana en les eleccions del proper 25 de novembre, davant d'altres opcions independentistes com SI o la CUP. En una entrevista al programa "Els Matins" de TV3, Junqueras ha dit que "els vots que van a ERC, en qualsevol de les circumscripcions, segur que es convertiran en diputats, segur, i quan s'acabin les eleccions, el món mirarà quants diputats estan a favor de la independència i quants hi estan en contra".

El candidat republicà ha desitjat que Esquerra es convereteixi en la "gran formació en l'àmbit del centreesquerra" i, en aquest sentit, ha afirmat: "volem ser a Catalunya el que és l'SPD a Alemanya o els socialdemòcrates a Suècia, a Dinamarca o a Holanda". Per Junqueras, si el proper dia 25 "Esquerra és segona força, tothom entendrà que el país vol fer un pas endavant"

Amb majoria absoluta, a CiU "li faltaran forces"

El president d'ERC s'ha mostrat satisfet amb el missatge que emet actualment Convergència i Unió i ha assegurat que "si CiU fa bona part del discurs d'ERC, a nosaltres ens sembla bé; no ens fa por, ni ens provoca cap tipus de fred als peus". Tanmateix, Junqueras ha pronosticat que "si CiU té majoria absoluta, a l'hora de la veritat li faltaran forces per fer allò que ha de fer".

Pel líder dels republicans, el que "convé" a Catalunya és ser "un estat de veritat, sobirà, que prengui les decisions importants, que decideixi què fa amb els seus impostos, amb les seves infraestructures, amb la seva política econòmica o educativa", és a dir, "exactament igual que Dinamarca, Holanda o Suècia". "Ni Baviera, ni Puerto Rico, ni Massachussets, no, home, no!", s'ha queixat Junqueras, en referència a alguns dels models que s'han comentat en les darreres setmanes.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut