Oriol Junqueras al Cercle d'Economia de Sitges
Oriol Junqueras al Cercle d'Economia de Sitges

Junqueras als empresaris: "No hi ha cap article que prevegi l'expulsió de la UE"

RedaccióActualitzat

El vicepresident Oriol Junqueras ha llançat un missatge de tranquil·litat a l'empresariat, a qui ha dit que Catalunya no sortirà d'Europa i ha deixat clar que el procés no perjudica l'economia.

"No hi ha cap paraula de cap article, res de res de res, que prevegi l'expulsió d'un membre o d'algú que és membre. Només hi ha una via, que és a petició pròpia."

Des de Sitges, on continuen les jornades del Cercle d'Economia, Junqueras ha optat per un discurs amb més perfil econòmic i ha destacat les bones xifres de Catalunya pel que fa exportacions, inversions i creixement i sobre la reducció dèficit.

El vicepresident ha subratllat que els actuals membres del govern són partidaris d'una Europa més unida, d'unes institucions comunes més fortes i fins i tot d'una integració més gran fiscal que contempli la possibilitat.

"Només hi ha una via possible i és a petició pròpia, i jo els asseguro, i ho repetiré tantes vegades com faci falta, que no tenim cap intenció de demanar allò que no volem. Impossible."

Sobre la situació política per la convocatòria del referèndum, Junqueras ha dit que Catalunya està disposada a parlar. Diu, però, que un dels elements indispensables per fer-ho és que s'expressin els ciutadans:

"Volem que es parli, sí, i un element indispensable per poder dialogar és que tothom parli, i perquè tothom parli cal que tothom pugui expressar la seva opinió. I això, en democràcia, es fa votant."

Anar al contingut