Junqueras acusa el govern espanyol de posar en perill la seguretat dels catalans

RedaccióActualitzat

El viceepresident del govern, Oriol Junqueras, acusa el govern espanyol d'irresponsable i de posar en perill la seguretat dels ciutadans. Arran de la polèmica aquesta setmana per la convocatòria de places de mossos i l'accés a la informació, Junqueras diu que l'Estat discrimina la policia catalana.

"Un govern espanyol que no permet l'accés de la policia de Catalunya al conjunt de les dades de l'Europol, del conjunt de les policies europees. Un govern espanyol que sap que les forces policials a Catalunya actuen amb una enorme eficàcia en la lluita contra el terrorisme, prefereix afeblir aquestes forces policials"

En l'obertura del consell nacional d'Esquerra, Oriol Junqueras ha assegurat que l'executiu de Mariano Rajoy pren aquestes decisions en un intent de respondre a aquells que no pensen igual, però a la llarga, ha reblat, acaba perjudicant tothom.

"El govern espanyol, en un intent de perjudicar algú, acaba perjudicant a tothom. I ho fa de forma absolutament sistemàtica, de forma absolutament continuada. Amb una constància que seria millor que dediqués a alguna altra cosa. Amb tanta constància que fa vuit anys que no convoca la Junta de Seguretat."

Junqueras acusa el govern espanyol de recórrer a excuses per justificar un setge "sistemàtic i continuat". Diu que davant d'això, l'única resposta ha de ser votar en el referèndum.

El referèndum, com unes eleccions

Junqueras també ha assegurat que el referèndum de l'1 d'octubre es farà amb totes les garanties i serà vinculant. Junqueras s'ha compromès a organitzar una votació que sigui igual que qualsevol convocatòria electoral.

"Farem un referèndum en les mateixes condicions que sempre es fan totes les convocatòries electorals: col·legis, meses, composició de les meses, les paperetes, les urnes, el recompte... absolutament en tots els aspectes."

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut