Brussel·les

Juncker prohibeix als comissaris mantenir "negociacions secretes" amb el Regne Unit

Debat extraordinari al Parlament Europeu per analitzar el futur de la Unió Europea, després que els britànics han votat sortir-ne

RedaccióActualitzat

Sessió extraordinària del Parlament Europeu per analitzar el futur de la Unió Europea, després que els britànics han votat sortir-ne. El president de la Comissió Europea (CE), Jean-Claude Juncker, ha prohibit als comissaris i funcionaris de la institució mantenir converses sobre el Brexit amb representants britànics fins que no hi hagi una notificació oficial per part del Regne Unit. "Sense notificació, no hi ha negociació", ha assegurat Juncker en el ple extraordinari de l'Eurocambra que tracta les conseqüències del referèndum britànic. També ha afirmat que ha prohibit als comissaris i directors generals qualsevol diàleg "informal" o "secret" amb representants del govern britànic, i ha afegit: "No hi haurà negociacions secretes".

Juncker també ha demanat celeritat al Regne Unit, i ha avançat que es reunirà amb el "premier" britànic, David Cameron, abans de la cimera a Brussel·les per demanar-li un "aclariment", tot i que "no immediat perquè el sistema britànic és més complicat del que creiem".

"Li demanaré a Cameron que aclareixi la situació al més aviat possible, no podem continuar en una situació d'incertesa prolongada."

Després d'expressar la seva "tristesa" pel resultat del referèndum de dijous, Juncker ha assegurat que lluitarà fins a l'últim moment "per una Europa unida".

"Fins a l'últim sospir combatré per l'Europa unida."

El luxemburguès ha afegit que, tot i que el Brexit "ens ha tallat les ales", "no ens impedirà continuar volant".

El president del Parlament Europeu, Martin Shulz, ha elogiat el paper del Regne Unit en la defensa de la democràcia al món i ha fet un homenatge al comissari britànic Jonathan Hill, que va dimitir l'endemà del referèndum i que ha estat ovacionat pel ple de la cambra.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut