Brussel·les

Juncker creu que un "no" en el referèndum de diumenge "debilitarà radicalment" Grècia

El president de la CE considera que, "fins i tot si hi ha un 'sí', hauríem d'afrontar una negociació difícil"

RedaccióActualitzat

Grècia encara l'inici d'un cap de setmana crucial per futur del país, amb la vista posada en diumenge, en el referèndum que se celebrarà sobre l'última proposta dels creditors. El resultat d'aquesta votació, precisament, marcarà els esdeveniments. El president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, creu que, si els grecs voten a favor del "no" en el referèndum, Grècia es veurà "radicalment debilitada". "Fins i tot si hi ha un 'sí', hauríem d'afrontar una negociació difícil", ha assegurat en roda de premsa Juncker, que ha afegit que amb "el 'no' la posició de Grècia estarà radicalment debilitada".

El cap de l'executiu comunitari ha negat taxativament que mantinguin negociacions amb Grècia, com ha assegurat el ministre de finances grec Iannis Varufakis.

El primer ministre de Luxemburg, Xavier Bettle, per la seva banda, també augura uns contactes difícils si es reprenen les negociacions. A més, diu que ha perdut la confiança d'Alexis Tsipras, a qui li ha recriminat que no els digués ni un mot de la consulta als seus socis en el Consell Europeu on es van reunir la setmana passada només unes hores abans de convocar el referèndum.

Brussel·les i l'Eurogrup ja van advertir que no faran cap moviment sobre la situació a Grècia fins després que se celebri el referèndum convocat pel govern de Syriza.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut