El president de l'Eurogrup, Jean-Claude Juncker (Foto: Reuters)
El president de l'Eurogrup, Jean-Claude Juncker (Foto: Reuters)
Berlín

Juncker creu que l'informe de la troica permetrà donar llum verda a les ajudes a Grècia

La troica formada per la Comissió Europea, el Banc Central Europeu i el Fons Monetari Internacional "presentarà el seu informe sobre Grècia molt probablement el 24 d'octubre", ha dit el primer ministre luxemburguès i president de l'Eurogrup, Jean-Claude Juncker, que s'ha mostrat convençut que l'informe serà positiu i es podrà donar llum verda al següent tram del crèdit de 8.000 milions per a Grècia. "Estic plenament confiat que Grècia complirà els seus compromisos, perquè crec que la pressió ha estat saludable", ha assegurat Juncker.

Actualitzat
D'altra banda, el president de l'Eurogrup ha justificat que el següent desemborsament s'ajorni fins al novembre, ja que no podia fer-se abans de comptar amb l'informe de la troica. Juncker ha admès que probablement aquesta decisió no va contribuir a tranquil·litzar els mercats financers, però haver fet el desemborsament a l'octubre hauria creat una pèrdua de confiança per part dels ciutadans europeus. "No podíem prendre una decisió sense complir les regles que nosaltres mateixos havíem creat", ha dit Juncker.

"L'informe era una cosa que s'havia promès als parlaments nacionals perquè poguessin tenir criteris a l'hora de prendre una decisió. Ara tindrem l'informe i estic convençut que es podrà fer el desemborsament". Actualment, experts de la CE, el BCE i l'FMI estan examinant els avenços que ha fet Grècia en el seu programa d'ajust.
Anar al contingut