Madrid

Juncker assegura que no hi ha cap "pla diabòlic" d'Espanya i Portugal contra Grècia

Les declaracions del cap de setmana del primer ministre grec han aflorat a la trobada que Mariano Rajoy ha tingut a La Moncloa amb Juncker i els líders de França i Portugal

Actualitzat

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, s'ha trobat a La Moncloa amb el president de de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, el primer ministre portuguès, Pedro Passos Coelho, i el president francès, François Hollande, per celebrar una cimera sobre interconnexions energètiques.

A la roda de premsa posterior a la trobada, Rajoy, Passos Coelho i Juncker s'han referit a les acusacions que el primer ministre grec, Alexis Tsipras, va fer afirmant que Espanya i Portugal lideraven l'eix contra Atenes. Juncker ha negat que Espanya i Portugal tinguin un "pla diabòlic" ni "horrible" contra el país hel·lè, perquè, si hagués estat aquest el cas, hauria fet alguna cosa.

En un acte del PP el cap de setmana passat, Rajoy va respondre amb duresa a Tsipras i el va acusar de buscar enemics fora del seu país i de donar falses esperances als grecs prometent coses que no podria complir. Aquest dimecres, el president espanyol ha reconegut que les declaracions del líder grec no li van agradar, però s'ha mostrat més conciliador i ha apostat per la solidaritat amb Grècia i per treballar per un futur millor.

A la pregunta de si hi haurà un nou rescat grec, Jean-Claude Juncker no ha volgut contestar, igual que s'ha negat a contestar unes hores abans quan s'ha reunit amb la cancellera Angela Merkel. "Ja veurem quina és la situació quan hagin passat aquests quatre mesos", període en què venç  la pròrroga del programa.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut