Cartell de la 69a edició del Festival de Cinema de Canes
Cartell de la 69a edició del Festival de Cinema de Canes

"Julieta", de Pedro Almodóvar, competirà per la Palma d'Or de Canes

Albert Serra presentarà fora de competició, en la 69a edició del festival, que es farà de l'11 al 22 de maig, el film "La mort de Lluís XIV"

RedaccióActualitzat
El film recentment estrenat de Pedro Almodóvar "Julieta" competirà per la Palma d'Or de Canes. serà la cinquena vegada que el director opta a la Palma d'Or. La cinta del director manxec competirà amb veterans realitzadors com els germans Dardenne, Ken Loach, Sean Penn, Paul Verhoeven, Jeff Nichols i Jim Jarmusch, entre d'altres.

La 69a edició del festival, que es farà de l'11 al 22 de maig, presentarà fora de competició el film "La mort de Lluís XIV", del cineasta català Albert Serra, protagonitzat pel mític actor francès Jean-Pierre Léaud. Una coproducció de França, Catalunya i Portugal.
Serra va debutar, fa deu anys, en el festival. La sessió inaugural del festival anirà a càrrec de l'última cinta de Woody Allen, "Cafè Society". Fora de competició també seran a Canes Steven Spielberg amb "BFG, The Big Friendly Giant" i "Money Monster" de Jodie Foster.

El curtmetratge català "Timecode", dirigit per Juanjo Giménez i produït per Nadir Films, ha estat seleccionat per participar a la competició oficial de curtmetratges. Enguany la directora Naomi Kawase presideix el jurat de la secció "Cinéfondation" i de la competició oficial de curtmetratges.

El delegat general del festival, Thierry Frémaux, responsable de la selecció, i el president de certamen, Pierre Lescure, han anunciat els títols que competiran a partir de l'11 de maig per la Palma d'Or. Una vintena de films competiran pel gran guardó. Algun d'ells són: "The last face", de Sean Penn, una cinta amb fons humanitari que compta amb la participació de Charlize Theron, Javier Bardem i Jean Reno, o  "Loving", de Jeff Nichols, sobre una parella confrontada amb el racisme a la Virgínia dels anys 50.

 
Anar al contingut