Marbella

Julián Muñoz, exalcalde de Marbella, sortirà de la presó sota fiança de 50.000 euros

L'exalcalde de Marbella Julián Muñoz sortirà les pròximes hores de la presó després de complir 15 mesos de presó per un delicte de malversació de fons públics i blanqueig de diners. Ho fa després que el jutge instructor del cas hagi fixat una nova fiança de 50.000 euros, i pendent de ser processat per altres delictes fiscals en relació amb el "cas Malaia". La fiança ja ha estat pagada, però l'alliberament no serà immediat.

Actualitzat

El titular el jutjat d'instrucció número 5 de Marbella ha fixat una nova fiança de 50.000 euros per a Julián Muñoz, exalcalde de Marbella i imputat en diversos delictes urbanístics juntament amb la seva parella, Isabel Pantoja, i la seva primera dona, Maite Zaldívar.

Els advocats de Muñoz han de dipositar la meitat de la quantitat inicial de 100.000 euros demanada per la fiscalia durant la vista celebrada la setmana passada. L'exalcalde sortirà en llibertat després de complir 15 mesos de presó, tot i que s'haurà de presentar cada dues setmanes davant del jutge i tindrà prohibit qualsevol viatge a l'estranger.

El magistrat Óscar Pérez ja havia decretat el passat dia 21 de setembre llibertat sota fiança també de 50.000 euros per a l'exalcalde, en aquest cas per l'"operació Malaia". Tot i això, Muñoz no ha sortit de presó, atès que haurà de ser classificat, és a dir, caldrà estudiar la seva situació respecte a les condemnes que compleix i les que té pendents.

Anar al contingut