Reus

Judici al jove acusat de matar un nadó per haver-li fet perdre una partida de videojoc

Dimarts que ve comença el judici contra l'acusat d'haver matat un nadó d'un any per haver-li fet perdre una partida de videojoc. Les conclusions provisionals del fiscal relaten que a l'hora i dia en què es van produïr els fets, l'acusat, de 19 anys, era al domicili on es va matar el nen.

Actualitzat

Tot va passar l'1 de setembre del 2007 a Reus (Baix Camp), quan l'acusat era casa amb el fill de la seva parella. El jove estava jugant a "Mortal Combat", un joc d'extrema violència, quan el nadó li va tocar un dels comandaments i va fer que l'acusat perdés la partida.

A causa de la gran excitació i l'"estat de bogeria" que li va produir el joc, el jove va reaccionar "colpejant el nen amb el puny tancat a la zona abdominal", cosa que va fer que el menor caigués a terra. A continuació l'acusat, que és a la presó des que el van detenir, va llençar el nen amb força contra el llit. El petit va morir a causa d'un traumatisme abdominal que li va provocar una hemorràgia interna. Quan va arribar la mare, el nadó ja no reaccionava.

Segons el fiscal, els fets constitueixen un delicte d'assassinat amb la concurrència de l'agreujant de parentiu, i li demana una pena de 20 anys. L'acusació pública demana, a més, que l'acusat indemnitzi la mare de la víctima amb 95.000 euros.

L'acusació popular, exercida per la Generalitat, coincideix amb els 20 anys de pena, i per la seva banda la defensa demana la lliure absolució del seu client al·legant "un estat de bogeria causat per les llargues hores que feia que jugava al 'Mortal Combat'". El judici comença dimarts.

Anar al contingut