Jubilació als 65 amb una esperança de vida de 67, la reforma de les pensions de Putin

RedaccióActualitzat

Milers de russos han tornat a protestar contra els plans del Kremlin per la proposta d'augmentar l'edat de jubilació. Diverses manifestacions han recorregut ciutats d'arreu de Rússia malgrat les recents promeses i concessions del president Vladímir Putin per suavitzar la mesura.

Moscou ha aplegat la protesta més nombrosa, amb unes 9.000 persones, convocats una altra vegada pel Partit Comunista.

 

 

Les mobilitzacions proven que les promeses no han convençut tothom, ni de bon tros. I és que el pla de Putin és augmentar cinc anys l'edat de jubilació, fins als 65.

Aquest franja d'edat a Catalunya no suposa un problema, amb una mitjana d'edat de 83 anys de vida, 80 els homes i 86 les dones, segons dades de l'Idescat. Però a Rússia, aquesta esperança de vida es retalla en més de 10 anys. És de 72 anys, 77 per a les dones i 67 per als homes, només dos anys després de la jubilació.

 

 

La protesta per les pensions és una de les pitjors crisis del mandat de Putin en un país no gaire acostumat a les grans manifestacions. El president rus aquesta setmana ha suavitzat la reforma, especialment per a les dones.

La reforma de les pensions ja ha superat la primera votació a la Duma. En queden dues més. I aniran acompanyades d'un calendari de protestes.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut