Francesco Arcuri, pare dels fills de Juana Rivas (EFE)
Francesco Arcuri, pare dels fills de Juana Rivas (EFE)
Granada

Ordre de detenció de Juana Rivas per no presentar-se a entregar els fills al pare

La dona, que fa dues setmanes que està desapareguda amb els fills, estava obligada per ordre judicial a entregar els nens, però assegura que "és perillós que visquin amb el seu pare"

RedaccióActualitzat

El Jutjat d'Instrucció número 2 de Granada ha ordenat la detenció de Juana Rivas després de no comparèixer davant del tribunal per entregar els seus fills al pare. La dona podria incórrer en un delicte penal de retenció il·lícita de menors.

La dona es nega a entregar els seus fills al pare amb l'argument que té antecedents per violència masclista. Juana Rivas, de Maracena, a la província de Granada, va fugir fa dues setmanes amb els seus fills i ara el jutge podria ordenar la seva detenció per un presumpte delicte de retenció il·lícita de menors.

 

Qui sí que ha anat als jutjats ha estat el pare dels fills, l'italià Francesco Arcuri, que ha rebut el suport d'un grup anomenat Moviment Femení per la Igualtat Real. L'advocat d'Arcuri, Adolfo Alonso, ha dit que és un cas de possible violència psicològica habitual contra els fills, a més d'un segrest:

"La situació no és si estem o no estem davant d'un cas de violència de gènere, això ha estat un pretext i una excusa silenciar que estem davant d'un segrest interparental de menors. No només una, sinó dues vegades s'ha segrestat els nens."

 

Juana: "És perillós que visquin amb el seu pare"

         La primera, i única, compareixença pública de Juana Rivas va ser el 25 de juliol, quan se li va comunicar l'ordre d'entregar els seus dos fills al pare dels nens. L'entrega s'havia de fer l'endemà, però Rivas va deixar ben clar que no pensava acatar la sentència de l'Audiència de Granada:

"La lluita que tinc és que sé que és perillós que visquin amb el seu pare. El nen té 11 anys i ho sap. No faré res violent, però jo al meu fill no l'entrego. Perdoneu-me, però no puc entregar-lo."

 

Des d'aquell dia, Juana Rivas, de 36 anys, està amagada amb els seus fills, de 3 i 11 anys. El petit va néixer després que el pare fos condemnat, el 2009, per un delicte de lesions en l'àmbit familiar. El seu periple judicial va començar quan va fugir d'Itàlia, segons assegura, per apartar els nens d'un entorn agressiu i violent. El pare la va acusar de trasllat il·lícit de menors i, fins ara, els tribunals li han donat la raó.

Per la seva banda, la mare, que està rebent molt de suport en la seva lluita, confia esgotar la via judicial ordinària i aconseguir que el Tribunal Constitucional li doni la raó. De fet, ja ha posat un recurs al TC, que el va rebutjar poques hores després que li arribés, precisament amb l'argument que encara no s'ha esgotat aquesta via.

 

Anar al contingut