Juana Rivas amb els dos fills en una imatge que ella mateixa ha facilitat a l'agència EFE (EFE)
Juana Rivas amb els dos fills en una imatge d'arxiu
Granada

Llibertat provisional per a Juana Rivas

Rivas havia anat als jutjats de Granada sense els fills després de 26 dies en parador desconegut

RedaccióActualitzat

El jutjat de guàrdia de Granada ha decretat llibertat provisional per a Juana Rivas, tot i la petició de la fiscalia de presó provisional, comunicada i sense fiança.

Juana Rivas, la dona que es va negar a entregar els seus dos fills al pare per por que els maltractés, s'havia presentat aquest dimarts als jutjats de Granada.

Rivas tenia una ordre de detenció després de no presentar-se a cap de les compareixences judicials i de negar-se a entregar els menors. El 8 d'agost no va acudir a declarar per la possible sostracció dels nens de què se l'acusa. Ha estat 26 dies en parador desconegut.

La dona s'ha presentat al jutjat després que, aquest dilluns, la titular del jutjat de primera instància número 3 de Granada ordenés la retirada del passaport dels menors i la prohibició que sortissin de l'espai Schengen sense autorització judicial o del pare.

El 2009 un jutjat de Granada va condemnar l'exparella de Rivas perquè la maltractava.

"Els meus fills i jo correm un gran perill", la carta de Juana Rivas

Rivas ha fet una carta en què es dirigeix personalment al president del govern espanyol, Mariano Rajoy, al fiscal general de l'Estat, José Manuel Maza, i al president del Tribunal Constitucional, Juan José González Rivas, a qui adverteix que els seus fills i ella corren "un gran perill".

Rivas explica que es dirigeix a aquestes personalitats amb la finalitat que "intercedeixin pels meus fills i per mi en aquesta terrible situació en la qual ens trobem". Explica que està fent l'única cosa que pot fer com a mare per protegir-los. I afegeix que els seus únics recursos són "una petita maleta, una mínima quantitat de diners i tot l'amor del món".

Anar al contingut