Madrid

Juan Costa no presentarà una candidatura alternativa a la de Rajoy al congrés del PP

El diputat del Partit Popular Juan Costa no presentarà una candidatura alternativa a la de Mariano Rajoy en el congrés del partit, tot i que insisteix que cal un nou lideratge. En una entrevista que aquest dilluns publica el diari "El Mundo", Costa argumenta que s'ho ha plantejat seriosament i amb molta il·lusió, però que veu difícil aconseguir els avals. És per això que aprofita per demanar una reducció del nombre de compromissaris o bé que el seu vot sigui secret.

Actualitzat

El diputat del Partit Popular al Congrés dels Diputats Juan Costa s'ho ha pensat durant unes setmanes i finalment ha decidit que no. Una setmana després de fer un discurs crític al comitè executiu del partit, ha anunciat, en una entrevista al diari "El Mundo", que no presentarà una candidatura alternativa a la de Mariano Rajoy.

Segons Costa, "la dinàmica del congrés i el suport a Rajoy de molts dirigents populars i dels compromisaris desaconsellen que hi hagi una altra candidatura". I és que el diputat veu difícil aconseguir els avals necessaris, i és per això que reclama un canvi en condicions que permeten presentar una llista alternativa, és a dir, que es redueixi el nombre d'avals necessaris, que actualment són 600, o que siguin secrets per no condicionar els compromissaris.

Juan Costa considera, a més, que el militant del PP ha de poder participar directament en l'elecció del president i insisteix en la necessitat d'un nou lideratge al partit. A més, afegeix que si no ho cregués així hauria avalat l'actual líder, Mariano Rajoy.

NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut