Juan Costa va ser ministre de Ciència i Tecnologia amb Aznar. (Foto: EFE)
Juan Costa treballarà a la divisió de canvi climàtic d'Ernst & Young. (Foto: EFe)
València

Juan Costa deixa l'escó del PP i se'n va a treballar en una divisió del canvi climàtic

L'exministre i actualment diputat del PP al Congrés dels Diputats Juan Costa deixarà aquest mateix dijous l'escó i passarà a treballar a una empresa privada a Londres. Costa ho va comunicar fa setmanes al president del PP, Mariano Rajoy, que no hi va posar cap problema, tot i que també li va fer saber la seva decidió no significa que es retiri definitivament de la política. Costa, que va ser ministre de Ciència i Tecnologia en l'últim govern de José María Aznar, quan va saltar l'escàndol del "cas Gürtel", que va apartar al seu germà, Ricardo, de la secretaria general dels populars valencians, va demanar al PP que donés explicacions sobre la relació que tenia amb les empreses vinculades a la trama.

Actualitzat
Juan Costa, que té 45 anys i va néixer a Castelló de la Plana, és actualment militant de base del PP. Va entrar al govern de José María Aznar com a secretari d'Estat d'Hisenda, potseriorment va ser secretari d'Estat de Comerç i Turisme i, ja en la segona legislatura, va ascendir a ministre de Ciència de Tecnologia. Quan el PSOE va guanyar l'any 2004, va deixar l'escó i se'n va anar a treballar al Fons Monetari Internacional. 

L'any 2008 fins i tot es va plantejar presentar candidatura a la presidència del PP, però finalment se'n va desdir. 

L'octubre de l'any passat va demanar al PP que donés explicacions sobre la seva relació amb les empreses del "cas Gürtel" arran de l'expulsió del seu germà, Ricardo Costa, com a secretari general del PP valencià. Costa passarà a ser ara director de la divisió per al canvi climàtic de la companyia Ernst & Young i s'instal·larà a Londres. 
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut