Madrid

Juan Antonio García Casquero, nou president de l'Associació de Víctimes del Terrorisme

L'Associació de Víctimes del Terrorisme ha escollit Juan Antonio García Casquero nou president de l'entitat, en substitució de Francisco José Alcaraz. García Casquero, únic candidat que es presentava al càrrec, ha tingut el suport del 97% dels socis de l'entitat i no ha rebut cap vot en contra. A l'Assemblea General també s'ha elegit la nova Junta Directiva, que dirigirà l'associació els pròxims dos anys. El president sortint, Francisco José Alcaraz, ha estat al capdavant de l'AVT durant els últims quatre anys. En aquest temps, ha tingut durs enfrontaments amb el govern espanyol, a qui ha acusat en nombroses ocasions de donar l'esquena a les víctimes d'ETA i de cedir al xantatge de l'organització terrorista.

Actualitzat

El nou president de l'AVT ha explicat els principals objectius de l'entitat per als propers dos anys, que se centren en l'atenció a les víctimes, l'acció judicial i el treball en l'àmbit internacional. Juan Antonio García Casquero també ha reconegut que la seva direcció serà "continuïsta" en l'exigència "que no es cedeixi a cap xantatge ni es negociï amb assassins".

García Casquero va ser víctima de l'atemptat que ETA va cometre amb un cotxe bomba contra una patrulla de la Policia Nacional a Madrid, el maig de 1992. El vehicle policial es dirigia a l'estadi Vicente Calderón i van resultar ferits set policies i dos civils.

La nova directiva de l'AVT compta, com a vicepresidenta, amb Angeles Pedraza, mare d'una de les víctimes dels atemptats de l'11 de març de 2004 a Madrid. La secretària general serà Carmen Miranda, que és vídua d'un capità d'artilleria de l'Exèrcit de Terra mort en atemptat el febrer de 1992, i que repetirà al capdavant d'aquest càrrec.

La Junta es completa amb Antonio Muñoz, víctima d'un atemptat d'ETA a Guipúscoa l'any 1998, i Manuela Lacharro, germana d'un guàrdia civil mort a un atemptat a la Plaça de la República Dominicana de Madrid, l'any 1986. 

Més de 200 socis del col·lectiu de víctimes han participat a l'Assemblea General de l'associació, celebrada a Madrid.

Anar al contingut