Pla general on es pot veure un monitor d'Acudam ensenyant pàdel a joves amb discapacitat intel·lectual, el 7 de juny de 2017, a Golmés. (Horitz…
Pla general on es pot veure un monitor d'Acudam ensenyant pàdel a joves amb discapacitat intel·lectual, el 7 de juny de 2017, a Golmés. (Horitzontal)

Joves del Pla d'Urgell amb discapacitat intel·lectual s'inicien al món del pàdel

ACN Golmés.-Una vintena de joves amb discapacitat intel·lectual del Pla d'Urgell, integrats de l'associació Acudam, s'han iniciat aquest dimecres al matí en el pàdel a les instal·lacions de la firma 'Espai Esport', a Golmés. Es tracta de la primera presa de contacte amb aquest esport que es fa des de l'entitat, on ja es practiquen habitualment unes 8 disciplines i es participa en diferents competicions territorials i a nivell nacional del Special Olympics. El responsable d'activitat física i esport d'Acudam, Álvaro Terreros, ha explicat que a més a més dels beneficis que aporta l'esport en general, amb el pàdel els joves aprenen de seguida perquè és ''més senzill'' per les dimensions petites de la pista i pel fet que està tancada i la pilota no marxa.

L'objectiu que s'han fixat a Acudam a l'hora de començar a practicar pàdel és el treball tant de les motrius inferiors com també la part superior del cos i la coordinació ocular amb la manual pel fet d'haver de colpejar la pilota amb la pala. Álvaro Terreros ha assenyalat que la idea de provar el pàdel va sorgir d'una companya que treballa a l'associació, que coneixia les instal·lacions d'Espai Esport i després de posar-s'hi en contacte s'ha arribat a un acord de col·laboració. Segons Terreros, els discapacitats intel·lectuals que integren l'associació Acudam ja practiquen unes 8 disciplines esportives i molts d'ells participen en competicions dels Special Olympics o lligues territorials de bàsquet, futbol sala i tennis taula. A més a més també practiquen atletisme, bàdminton i natació. Tot plegat genera un mínim de 2 hores setmanals d'activitat física que els ajuda a trencar amb la rutina del taller Acudam i a mantenir la ment i el cos en forma.

Anar al contingut