Barcelona

Joves amb síndrome de Down i músics amateurs comencen una gira per Catalunya, en una iniciativa pionera

Les persones amb síndrome de Down tenen coses a oferir a la nostra societat. Aquest és el missatge que impulsa Pilar Sanjuán, la presidenta de la Coordinadora Síndrome de Down Catalunya, que ha aconseguit demostrar-ho formant una orquestra en què músics amb aquesta discapacitat comparteixen escena amb músics amateurs. El seu nom és orquestra Music Down. La coordinadora treballa per defensar els drets i millorar la qualitat de vida de totes les persones amb discapacitat intel·lectual.

Actualitzat
La Music Down està formada a parts iguals per joves amb síndrome de Down amb formació musical i músics amateurs. Es tracta d'una iniciativa pionera en el camp de la integració i la convivència. La música, que actua com a llenguatge universal, és per a tots aquests joves el mitjà idoni per fer pinya i expressar-se conjuntament.

Després d'un any d'assajos, s'han presentat en públic amb "Musicòmic", basada en tres contes populars recollits pel dibuixant Picanyol, una obra que combina les seves vinyetes, projectades en una gran pantalla, amb la narració i la música.

L'orquestra ha començat la primera gira a Barcelona. Després de l'estrena, Music Down sortirà per Catalunya amb el seu musical. Les properes destinacions seran Sabadell, Girona i Lleida durant les pròximes setmanes.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut