Futbol

Joseph Blatter presenta la seva dimissió com a president de la FIFA

El màxim dirigent del futbol mundial ha renunciat al càrrec de president de la FIFA tot i haver estat reelegit per un nou mandat divendres passat i anuncia la convocatòria d'un congrés extraordinari per escollir el seu successor. Segons diversos mitjans de comunicació nord-americans, Blatter està sent investigat per l'FBI i el Departament de Justícia dels Estats Units per presumpta corrupció

Actualitzat

Joseph Blatter ha anunciat aquest dimarts en una roda de premsa que presenta la dimissió com a president de la FIFA tot i haver estat reelegit per un nou mandat divendres passat. El fins ara màxim dirigent del futbol mundial també ha anunciat la convocatòria d'un congrés extraordinari per escollir el seu successor.

Esquitxat pels nombrosos casos de corrupció que s'han fet públics en els últims dies, i que afecten directament càrrecs importants de la FIFA, entre ells el secretari general, Jerome Valcke, Blatter, de 79 anys, ha decidit finalment tirar la tovallola i renunciar a un cinquè mandat consecutiu. "Tot i haver rebut prou suport en les eleccions, aquest suport no el comparteix tothom. Per això renuncio al càrrec. Prenc aquesta decisió de renunciar per netejar la imatge de la FIFA. La FIFA necessita una profunda reestructuració", ha assegurat Blatter.
 
Blatter va ser elegit president electe el passat divendres 29 de maig, només dos dies després de la detenció de set alts càrrecs de la FIFA a Suïssa a petició de la justícia dels Estats Units, que van sol·licitar la seva extradició per jutjar-los per presumpta corrupció.

Blatter, investigat per l'FBI

Poques hores després d'anunciar que deixarà el càrrec de president de la FIFA, diversos mitjans de comunicació nord-americans, entre ells la cadena de televisió ABC, asseguren que Blatter també està sent investigat per l'FBI i el Departament de Justícis dels Estats Units per presumpta corrupció.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut