Josep Vallverdú posa al costat d'una columna del Parc Güell
Josep Vallverdú guanya el Premi Jaume Fuster
Barcelona

Josep Vallverdú guanya el Premi Jaume Fuster, que atorga l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana

L'escriptor Josep Vallverdú ha estat guardonat amb el Premi Jaume Fuster, que atorga l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana.

RedaccióActualitzat
El prolífic escriptor lleidatà Josep Vallverdú, especialitzat en literatura infantil i juvenil, ha guanyat avui el Premi Jaume Fuster, que concedeix l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana (AELC) a un autor de reconegut prestigi per la seva trajectòria i el conjunt de la seva obra, ha anunciat l'entitat.

Josep Vallverdú (Lleida, 1923) és autor d'una extensa obra que comprèn la narrativa, el teatre, l'assaig, la història o la traducció, camps que ha alternat amb la seva dedicació a la docència.

Entre les seves obres més destacades, amb nombroses edicions, figuren "Trampa sota els aigües" (1965); "Rovelló" (1969); "En Roc drapaire" (1971); "En mir, l'esquirol" (1978) o "L'alcalde Ferrovell" (1981). Les seves obres completes per a joves, dividides en 14 volums, han estat publicades per La Galera.

Part de la seva obra ha estat traduïda al castellà, euskera, francès, italià i rus.

Vallverdú ha traduït a més obres de Chesterton, Elliot, Graham Greene, Jean Piaget, Jack London, Martin Luther King, Stevenson i Oscar Wilde, entre d'altres.

El Premi Jaume Fuster, que concedeixen els membres de l'AELC per votació directa, se suma a altres reconeixements anteriors rebuts per Josep Vallverdú, com el Premi d'Honor dels Lletres Catalanes (2000), els premis Joaquim Ruyra (1964) i Josep M. Folch i Torres (1968) i (1970) o la Creu de Sant Jordi de la Generalitat (1990).

El també Premi d'Honor de les Lletres Catalanes relleva Emili Teixidor, que va guanyar el premi l'any passat.

Anar al contingut