Madrid

Josep Piqué, nomenat president de Vueling

L'expresident del PP a Catalunya Josep Piqué serà el nou president de Vueling. El consell d'administració de l'aerolínia de baix cost ha aprovat aquest dilluns el nomenament per unanimitat. Piqué pren el relleu de Barbara Cassani, que continuarà sent membre del consell com a independent. L'organisme també ha aprovat el retorn de la família Lara al consell d'administració, amb tres representants. Els canvis s'hauran de ratificar a la junta d'accionistes extraordinària convocada pel 26 d'aquest mes.

Actualitzat
Josep Piqué va dimitir com a president del PPC el 19 de juliol passat, per les diferències amb la cúpula de la formació. L'1 d'octubre, l'exministre d'Indústria, Afers Estrangers, Ciència i Tecnologia i també expresident del grup químic Ercros es va incorporar a la junta directiva del Cercle d'Economia com a vocal. La nova tasca "suposa una gran responsabilitat i l'oportunitat de demostrar als accionistes i clients que Vueling té al davant un futur brillant", ha afirmat Piqué, que s'ha integrat a Vueling com a conseller independent.

Amb el relleu, la fins ara presidenta passarà a ser consellera independent. Ara falta buscar substituts al conseller delegat, Carlos Muñoz, i el director general, Lázaro Ros, tots dos cofundadors de l'empresa l'any 2003, que han renunciat a les funcions executives, si bé continuaran sent membres del consell d'administració.

Els canvis aprovats consoliden la posició de la família Lara dins de Vueling, a través d'Inversiones Hemisferio, accionista de referència de la companyia, amb el 26,84% del capital. Lara mantenia una disputa amb l'equip gestor de Vueling i va forçar la convocatòria d'una junta d'accionistes extraordinària per censurar la gestió de Muñoz i Ros.

Finalment, s'ha arribat a un acord previ, de manera que la junta només haurà de ratificar la composició del nou consell.

En el màxim òrgan de gestió han causat baixa el president de l'aerolínia nord-americà de baix cost JetBlue Airways, Dave Barger, i Allen Custard, del grup d'inversors americans. I s'hi ha incorporat, en representació d'Inversiones Hemisferio, José Creuheras -home de confiança de José Manuel Lara-, José Lara -fill del president del grup Planeta- i Jordi Fainé, fill del president de La Caixa, en les seves respectives condicions de president i directors generals del braç inversor de la família propietària d'editorials i mitjans de comunicació.

Les accions de Vueling han tancat aquest dilluns la sesió a 15,75 euros, després de pujar un 3,35%. L'empresa va perdre 32,4 milions d'euros durant els nou primers mesos de l'any, pels números vermells d'1,5 milions que va registrar en el mateix període de l'any 2006.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut