El conseller Josep Maria Pelegrí, en una imatge d'arxiu als estudis de Catalunya Ràdio
Pelegrí ha matisat la seva apel·lació al patriotisme alimentari.
Catalunya Ràdio

Josep Maria Pelegrí defensa el lideratge de Duran i afirma que forma "part del govern"

El conseller d'Agricultura i secretari general del comitè de govern d'Unió Democràtica de Catalunya, Josep Maria Pelegrí, ha assenyalat que no es pot qüestionar el lideratge de Josep Antoni Duran i Lleida al partit. En una entrevista al programa "L'oracle", de Catalunya Ràdio, Pelegrí ha respost a les crítiques formulades per l'alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal, en què reclamava renovació a la formació democristiana.

Actualitzat
Arran de les declaracions de l'alcalde de Vic, Pelegrí ha afirmat que "Unió Democràtica no ha tingut mai tant poder polític com ara, des que el senyor Duran i Lleida és el president del comitè de govern". També sobre el paper del líder d'Unió, Pelegrí ha destacat que "forma part del govern" català i ha reivindicat la feina que està fent: "Hi ha molts directors generals que tampoc no són consellers. Els delegats del govern, els delegats territorials, formen part del govern per diferents raons. Per tant, el senyor Duran té, en nom del govern, unes responsabilitats molt concretes" encara que no sigui conseller.

El millor actiu del país

El proper cicle electoral és un altre motiu, segons Pelegrí, per no qüestionar el lideratge de Duran. De cara a les eleccions generals de la primavera vinent, el conseller ha dit que "avui, m'atreveixo a dir que el millor actiu que té Catalunya per a aquestes eleccions és el senyor Duran i Lleida".

"Patriotisme alimentari"

A l'entrevista a "L'oracle", el conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural també ha reclamat que els catalans exerceixin "el patriotisme alimentari" i consumeixin els productes elaborats a Catalunya: "Cal donar a conèixer al mercat intern aquests productes d'aquí, que són d'una gran qualitat, però per reactivar l'economia també hem d'exportar, internacionalitzar aquests productes".
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut