El secretari general de la UGT catalana, Josep Maria Àlvarez. (Foto: EFE)
El secretari general de la UGT catalana, Josep Maria Àlvarez. (Foto: EFE)
Barcelona

Josep Maria Àlvarez: "Ha arribat l'hora que la UGT de Catalunya es plantegi nous lideratges"

"Porto 23 anys de secretari general, cosa que és un excés des de tots els punts de vista", ha afegit el secretari general de la UGT catalana.

RedaccióActualitzat
El secretari general de la UGT catalana, Josep Maria Àlvarez, assegura que ha arribat el moment del relleu al capdavant del sindicat després de 23 anys. En un esmorzar al Fòrum Europa, on compartia taula amb el secretari general de CCOO, Joan Carles Gallego, Àlvarez ha estat contundent: "Ha arribat l'hora que la UGT de Catalunya es plantegi nous lideratges. (...) Porto 23 anys de secretari general, cosa que és un excés des de tots els punts de vista".

De fet, Álvarez ha confessat que fa temps que vol plantejar un canvi de lideratge de cara al Congrés Confederal de la UGT que s'ha de celebrar el 24 d'abril. Tot i que té la intenció de plegar i s'ha donat de marge fins al congrés, diu que podria continuar si el sindicat ho necessita.

El secretari general de la UGT ha assegurat que arribaran al congrés en un moment molt complex per la situació econòmica i social i ha assegurat que el sindicat faria molt bé d'anar prenent les decisions que consideri oportunes.

Sobre la situació actual, el líder sindical assegura que la reforma laboral no ha servit de res i ha demanat una moratòria en l'aplicació dels EROs davant d'una situació de desequilibri entre treballadors i empreses, que poden decidir unilateralment i amb facilitat aplicar expedients sense motius. "Seria una bona iniciativa per donar-nos temps per veure com podem refer la situació", ha dit Àlvarez, per qui en cap país d'Europa hi ha un sistema com l'espanyol que no demani responsabilitat a les empreses sobre el territori". I ha posat els exemples de la planta Tradema de Solsona i la d'Ercros de Flix.

Gallego, per la seva banda, ha retret la "falta de responsabilitat social" de grans empreses amb beneficis com Telefónica en aplicar expedients de regulació aprofitant-se de la reforma laboral i ha demanat més pressió per part dels poders públics.
Anar al contingut