Josep Lluís Trapero, durant la seva presa de possessió com a major dels Mossos d'Esquadra
Josep Lluís Trapero, durant la seva presa de possessió com a major dels Mossos d'Esquadra
Barcelona

Josep Lluís Trapero és el nou major dels Mossos, un càrrec vacant des del 2008

El fins ara comissari en cap de la policia catalana assumeix aquest lloc com a "reconeixement a la majoria d'edat del cos".

RedaccióActualitzat

Josep Lluís Trapero, fins ara comissari en cap dels Mossos d'Esquadra, ja és el nou major de la policia catalana, un càrrec vacant des del 2008.Trapero ha pres possessió del càrrec de mans del president, Carles Puigdemont. Ha estat un acte solemne que s'ha fet a la sala Torres Garcia del Palau de la Generalitat, amb la presència de la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i de diversos membres del govern, entre ells, el conseller d'Interior, Jordi Jané.

En el seu discurs, Trapero ha explicat que recuperar la categoria de major és un "signe de normalitat", ja que és una categoria prevista per la llei de la Policia de Catalunya, que exemplifica la seva professionalitat i en reforça les estructures. De fet, ha assegurat que en aquest procés s'han reforçat totes les categories professionals i, en els pròxims mesos, sortirà la nova promoció de 500 mossos: "Tornem a una normalitat que no s'hauria d'haver perdut mai". Després de la retirada de Joan Unió, fa nou anys, no s'havia tornat a designar cap major del cos, el màxim escalafó en l'escala de comandament dels Mossos.

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha remarcat el compromís històric i de futur dels Mossos d'Esquadra per ser una policia "europea, moderna i democràtica", i ha lamentat que no participin en trobades internacionals. El president ha recordat que els Mossos han anat assumint més competències amb el pas dels anys. Per això, ha advertit que "no és normal" que des de l'any 2009 no s'hagi reunit la Junta de Seguretat a Catalunya, ni que els Mossos no intervinguin en "fòrums internacionals" sobre seguretat. L'Estatut del 2006 preveu que puguin anar a aquests fòrums, al costat de les forces de seguretat de l'Estat, una possibilitat que mai no se'ls ha ofert.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut