Barcelona

Josep Lluís Alay dirigeix l'oficina de l'expresident Carles Puigdemont des de Barcelona

RedaccióActualitzat

Aquest divendres es posa en marxa l'oficina de l'expresident Carles Puigdemont, que s'afegirà a les dels presidents Montilla i Mas. D'aquesta manera, el govern respon a la petició del mateix Puigdemont, basada en els seus drets com a expresident de la Generalitat.

El govern ha nomenat com a director de l'oficina l'historiador Josep Lluís Alay, una de les persones del cercle de confiança tant de Puigdemont com de Torra.

De fet, fins ara ha estat assessorant el president en matèria internacional. Alay també era una de les persones que acompanyava Puigdemont el dia que va ser detingut a Alemanya el 28 de març.

 

L'oficina del president estarà ubicada al Palau Centelles de Barcelona, propietat de la Generalitat i on també s'ubica l'Institut d'Estudis de l'Autogovern i el Consell de Garanties Estatutàries.

Puigdemont també disposarà d'un vehicle oficial amb seguretat, tal com també tenen els expresidents Montilla i Mas.

No tindrà sou d'expresident

Puigdemont no ha demanat el sou d'expresident, perquè és incompatible amb el que té ara com a diputat de Junts per Catalunya.

Segons la llei -aprovada el 2003-, Puigdemont pot rebre el 80% del sou que tenia quan era en el càrrec durant, com a mínim, 4 anys. El líder de JxCat també té dret a una pensió de jubilació vitalícia del 60% del sou, però encara no hi pot recórrer perquè continua sent diputat al Parlament.

Puigdemont va renunciar a l'oficina de l'expresident al novembre, ja que es reivindicava com a president "legítim" del govern, durant l'aplicació del 155. El 130è cap de l'executiu ja va subratllat que sí que reclamaria aquests drets un cop tingués relleu a Sant Jaume.

Ara, amb Quim Torra a la presidència, ja ha pogut fer aquesta petició.

ARXIVAT A:
Procés catalàCarles Puigdemont
Anar al contingut