Manresa

Josep Camprubí agafa el relleu de Jordi Valls, actual conseller de Treball, a l'alcaldia de Manresa

Els vots d'ERC, Iniciativa i el seu propi partit, el PSC, han permès a Josep Camprubí convertir-se en el nou alcalde de Manresa. Tal com estava previst d'ençà de la remodelació del govern de la Generalitat que va suposar el nomenament de Jordi Valls conseller de Treball, Camprubí ha fet el relleu natural al capdavant de l'Ajuntament del Bages. Només les declaracions de la portaveu d'ICV-EUiA, que ha acusat el PSC d'hipocresia per no respectar la paritat de les llistes electorals, han posat suspens a l'acte. Núria Sensat, però, ha votat finalment a favor del candidat socialista.

Actualitzat
El socialista Josep Camprubí és des d'avui nou alcalde de la ciutat de Manresa, amb el suport del seu grup municipal, d'ERC i d'ICV-EUiA, socis de govern al consistori. En un ple extraordinari al qual ha assistit l'alcalde sortint i una gran quantitat de públic, el consistori ha constituït una taula d'edat. El secretari municipal ha informat llavors que s'han presentat tres candidatures a alcalde: Xavier Javaloyes per part del PP; Josep Vives, de CiU, i Josep Camprubí, del PSC.

El fins ara alcalde en funcions, primer tinent d'alcalde i regidor d'Hisenda i Promoció Econòmica ha estat escollit amb 14 vots a favor, per davant dels candidats del PP, amb 2, i de CiU, amb 8. Per poder accedir a l'alcaldia, han hagut de renunciar les cinc persones que precedien a la llista electoral Josep Camprubí, que ocupava el número 7 a les últimes eleccions municipals. Àngels Mas, Josep Lluís Irujo, Montserrat Mestres, Aida Guillaumet i Rosa Argelaguet han complert el guió marcat.

L'únic moment d'incertesa sobre la votació s'ha obert amb les declaracions de la número 1 d'ICV-EUiA de Manresa, Núria Sensat, que ha acusat el PSC d'hipocresia per no respectar la paritat de les llistes electorals. Sensat ha reiterat la defensa de la paritat a les llistes, que ja havia reclamat amb anterioritat. Malgrat tot, ha anunciat que el seu grup votaria a favor de Josep Camprubí com a alcalde de Manresa.

Les explicacions dels ecosocialistes han centrat bona part de les intervencions de l'oposició. Xavier Javaloyes, del PP, ha afirmat que les argumentacions de la representant d'Iniciativa l'havien portat a presentar-se com a candidat a alcalde en el ple, i ha afirmat sentir-se "enganyat i estafat". De la seva banda, Josep Vives, de Convergència, ha parlat d'incoherència per part d'ICV-EUiA en criticar el PSC però votar a favor del seu candidat.

En les seves primeres declaracions com a alcalde, Camprubí ha expressat el seu agraïment per poder ocupar "un càrrec d'alta responsabilitat com és ser alcalde d'una ciutat on s'ha nascut". El dirigent socialista també s'ha mostrat agraït al seu partit i a l'exalcalde Jordi Valls, i ha assegurat que treballarà en temes com l'educació, la sanitat, la cohesió social i l'atenció a les persones grans, en una ciutat, Manresa, "en plena transformació".
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut