Madrid

Josep Borrell assegura que Catalunya està "al límit d'un enfrontament civil"

L'altra ministra del govern de Sánchez, Meritxell Batet, també afirma que "hi ha una degradació de la convivència"

RedaccióActualitzat

El ministre d'Afers Estrangers, Josep Borrell, considera que Catalunya està al límit d'un enfrontament civil. El nou cap de la diplomàcia espanyola ho ha dit a La Sexta quan explicava que estaria disposat a debatre amb Oriol Junqueras.

"A mi m'agradaria tornar a discutir amb el senyor Junqueras, democràticament, sobre els problemes que ens ocupen. Crec que això contribuiria, i estic parlant políticament, no jurídicament, a rebaixar la tensió d'una societat, crèguim, profundament tensionada. Estem al límit d'un enfrontament civil"

El ministre català apel·la al diàleg al mateix temps que remarca que la "primera obligació del govern és mantenir la integritat territorial de l'Estat". Borrell diu que cal que hi hagi "algú amb qui dialogar i que accepti el marc del diàleg".

Ironitza que no és "el ministre d'Assumptes Catalans" i afirma que un dels motius pels quals va acceptar ser ministre és per donar resposta, reconeix, a la pèrdua de prestigi d'Espanya en universitats estrangeres, especialment de l'àmbit anglosaxó, per "l'estratègia insistent" dels independentistes de mostrar que "la llegenda negra ha tornat."

Sobre la frase que va pronunciar de "desinfectar les ferides de la societat catalana", el nou ministre d'Exteriors la substitueix ara per "curar", tot i que subratlla que mai ha dit "que calgui desinfectar els catalans o Catalunya, com diuen."

 

 

L'altra ministra catalana del govern de Pedro Sánchez s'ha manifestat en una línia semblant a Borrell. La titular d'Administració Territorial i Funció Pública, Meritxell Batet, ha dit, en declaracions a RNE, que "és lamentable" que a Catalunya hi hagi "una degradació de la convivència".

"Aquesta degradació s'ha produït. És un dels principals reptes que tenim els poders públics. En primera línia, el govern de la Generalitat de Catalunya, però també el d'Espanya, i hem de treballar per recuperar aquesta convivència (···) És el moment d'intentar redireccionar això, canviar el rumb i normalitzar la convivència"

 

ARXIVAT A:
PSOEPedro SánchezProcés catalàGovern empresonat
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut