Barcelona

Josep Antoni Duran Lleida, intervingut amb èxit d'un "nòdul pulmonar solitari"

La direcció de CiU estudia cedir a Artur Mas el pes de la precampanya electoral, després que Josep Antoni Duran Lleida l'han intervingut quirúrgicament per extirpar-li un nòdul al pulmó. Segons el comunicat mèdic de l'Hospital de Barcelona, tant el cirurgià com l'oncòleg que han portat el cas afirmen que, atès al diagnòstic precoç i les característiques del tumor, el pronòstic és de curació absoluta. El candidat de CiU a les pròximes eleccions generals va suspendre la seva activitat de precampanya dilluns passat, afectat per una gastroenteritis i una sobreafectació respiratòria. Segons les primeres previsions, el líder d'Unió haurà d'estar de baixa durant una setmana.

Actualitzat
Al líder d'Unió i cap de llista de CiU a les generals, Josep Antoni Duran Lleida, l'han operat aquest dimecres al matí per extirpar-li un nòdul del pulmó. Segons el comunicat mèdic de l'Hospital de Barcelona, tant el cirurgià com l'oncòleg que han portat el cas afirmen que el diagnòstic és precoç. Segons el cirurgià Joan A. Moya Amorós, que ha dut a terme la intervenció, i l'oncòleg Rafael Rossell, "el pronòstic és de curació absoluta". El mateix comunicat informa que Duran Lleida evoluciona favorablement i que la seva estada a l'hospital durarà el que és habitual en aquest tipus d'intervencions. Per tant, el polític podria tornar a l'actualitat d'aquí a una setmana. Ara mateix està ingressat a la Unitat de Cures Intensives.

La campanya electoral comença d'aquí a nou dies. El líder d'Unió va ingressar a principis de setmana a l'hospital afectat d'una gastroenteritis i una infecció a les vies respiratòries. El nòdul del qual ha estat operat l'hi van detectar els metges mentre li feien proves exploratòries per aquestes dolències.

Lideratge de la campanya

Aquest dijous es reunirà el comitè electoral electoral de la Federació per concretar com es reparteixen les responsabilitats de campanya, però tot apunta que Artur Mas haurà d'assumir més protagonisme per compensar l'absència de Duran Lleida. El líder d'Unió tenia una apretada agenda d'actes. L'obligat repòs de Duran, comportarà canvis de guió que es repartiria entre altres dirigents d'UDC i el número dos a la llista, Pere Macias.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut