José Sócrates anant als jutjats. (Foto: EFE)
José Sócrates anant als jutjats. (Foto: EFE)
Lisboa

José Sócrates, investigat per corrupció, declara per tercer dia consecutiu

El paper del seu xofer es considera clau per aclarir les sospites de frau i blanqueig de capitals de l'exprimer ministre portuguès

RedaccióActualitzat

L'exprimer ministre portuguès socialista José Sócrates, acusat de corrupció, continuarà declarant aquest dilluns davant el jutge. Ja fa tres nits que dorm en una cel·la policial de Lisboa, després de la detenció, divendrespassat. Se'l considera sospitós de frau fiscal, blanqueig de capitals i corrupció. La policia, que va escorcollar el seu domicili en presència del mateix Sócrates, va detenir també tres homes molt pròxims a ell, dins de la mateixa investigació.

Segons fonts periodístiques, el paper que tenia el xofer de l'exprimer ministre és una de les claus de la investigació. Alguns diaris apunten que el conductor, Joao Perna, és una peça fonamental perquè acusin Sócrates de frau i corrupció. Concretament, el diari "Público" explica que el xofer "anava periòdicament en cotxe a París a portar-li diners en metàl·lic". A la portada del rotatiu també es destaca la col·laboració de les autoritats portugueses amb les franceses i la documentació bancària recopilada per acusar l'exprimer ministre. El sensacionalista "Correio da Manha" afirma que el conductor el van trobar "amb maletes plenes de diners".

Fins que no conclogui aquest intens interrogatori, el jutge encarregat del cas no decidirà quines mesures cautelars adopta. José Sócrates, de 57 anys, va ser primer ministre entre els anys 2005 i 2011. Va ser el primer socialista en la història del país que va governar amb majoria absoluta.

 

 

Anar al contingut