Barcelona

José Montilla promet dentista gratuït per a nens i persones grans amb rendes baixes

El candidat del PSC a la Generalitat, José Montilla, s'ha compromès a fer que el dentista sigui gratis per a les persones amb rendes baixes i per a tots els nens de 6 a 14 anys, excepte en l'ortodòncia. A més, proposa generalitzar el diagnòstic precoç del càncer, perquè es pugui començar a tractar sempre en menys de 30 dies. Montilla ha fet públics aquests compromisos socials en un acte amb 650 professionals del món de la sanitat que s'ha celebrat al Museu Marítim de Barcelona.

Actualitzat
El dirigent socialista, que ha assegurat que aquestes promeses "no són irreals ni demagògiques com les d'Artur Mas", ha promès també reduir a sis mesos la "majoria d'intervencions quirúrgiques", i no només per a les catorze patologies actualment previstes.

Montilla s'ha dirigit als representants sanitaris per llançar el seu compromís d'ampliar l'atenció odontològica a nens de 6 a 14 anys i a gent gran amb pensions baixes i persones amb un baix nivell de renda. El dirigent socialista ha garantit també l'atenció en casos de no-urgència per part del metge de capçalera o d'atenció d'infermeria en un màxim de 48 hores.

Així mateix, Montilla vol "estendre el diagnòstic ràpid de càncer" a tots els tipus d'aquesta malaltia, de manera que es pugui iniciar el tractament en un màxim de 30 dies a partir del diagnòstic, i no només per als càncers de mama, còlon i recte, tal com passa avui dia.
Anar al contingut