José Guirao, nou ministre de Cultura i Esports (Efe)
José Guirao, nou ministre de Cultura i Esports (Efe)

José Guirao, gestor i especialista en art, nou ministre de Cultura

Actualitzat

José Guirao subtituirà Màxim Huerta en el Ministeri de Cultura i Esports. Pedro Sánchez l'ha nomenat, immediatament després que Màxim Huerta hagi presentat la dimissió aquest dimecres a la tarda. Guirao prendrà possessió del càrrec aquest dijous, a les 11 del matí, al palau de La Zarzuela.

Gestor cultural i expert en art, va ser director del Museu Reina Sofia entre el 1994 i el 2001. Durant el seu mandat, va dur a terme la remodelació de la col·lecció permanent i l'ampliació del Museu. A més, va ser director de l'espai social i cultural de Madrid La Casa Encendida, durant 12 anys, entre el 2002 i el 2014. És llicenciat en Filologia Hispànica.

Guirao va néixer a Pulpi, a Almeria, el 1959, i va ser responsable de l'àrea de Cultura de la Diputació Provincial d'Almeria als anys 80 i director general de Belles Art i Arxius del Ministeri de Cultura del 1993 al 1994, amb Felipe González a La Moncloa. Actualment, desenvolupava el càrrec de director general de la Fundació Montemadrid, que té com a objectiu la inclusió de persones amb dificultat social.

 

ARXIVAT A:
Pedro Sánchez
Anar al contingut