Barcelona

José Creuheras, nomenat nou president de Grupo Planeta

José Creuheras substitueix el desaparegut José Manuel Lara Bosch a la presidència del Grup Planeta

RedaccióActualitzat

El nou president del Grup Planeta serà José Creuheras juntament amb José Lara com a conseller delegat. És el que han decidit els accionistes de Grup Planeta avui, divendres, amb el nomenament, per unanimitat, de José Crehueras Margenat com a president. Carlos Fernández ocuparà el lloc de vicepresident executiu i José Lara, el de conseller delegat.

Els canvis s'han fet després que el 31 de gener va morir José Manuel Lara Bosch, que va transformar l'empresa editorial i de comunicació, nascuda el 1949, i la va convertir en una de els vuit primeres del món en el seu àmbit, amb continguts culturals, informatius i d'entreteniment audiovisual.

José Creuheras, nascut a Barcelona el 1957, va incorporar-se al Grup Planeta el 1984. Va ocupar diversos càrrecs de responsabilitat durant l'època de Lara Hernández, fundador del gegant editorial, i del llavors conseller delegat Fernando Lara Bosch. Creuheras va participar activament en el disseny de l'estratègia de creixement i diversificació del grup a finals dels anys 90, fins que, l'any 2003, Lara Bosch el va nomenar vicepresident, càrrec que ha estat exercint fins ara. A més, José Creuheras exerceix com a conseller del Grup Atresmedia i del diari "La Razón", i és vicepresident de la Fundació José Manuel Lara.

Carlos Fernández, el nou conseller executiu (Barcelona, 1958), ha exercit de conseller delegat fins ara, lloc que ocuparà José Lara García (Barcelona, 1976).

El Grup Planeta és líder de l'edició a Espanya i Amèrica Llatina i és el segon grup editorial de França. És l'accionista de referència del Grup Atresmedia, amb els canals de televisió Antena 3 i La Sexta i Onda Cero Radio, accionista principal del diari "La Razón" i de Prisma Publicacions.

El mateix gegant editorial compta amb un vessant de formació amb una oferta que cobreix tant l'ensenyament escolar com l'universitari, les escoles de negocis i de postgrau, com els cursos en línia. A més, disposa de la primera cadena de llibreries espanyoles, La Casa del Libro, i el club de lectura Círculo de Lectores.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut