Madrid

José Blanco: "Al País Basc hem advocat per evitar els xocs de trens"

L'endemà de la doble jornada electoral a Galícia i el País Basc, el PSOE, a través del seu secretari general, José Blanco, ha valorat els resultats des de Madrid. Sobre el País Basc, Blanco ha destacat la possibilitat d'alternança que s'ha obert amb els resultats a Euskadi, uns resultats que ha qualificat d'"històrics". El número 2 del PSOE ha dit que els bascos han expressat un "desig de canvi i convivència" i que el partit donarà suport a Patxi López en la seva intenció de presentar candidatura com a lehendakari. Blanco també ha dit que la decisió serà dels socialistes bascos, però ha donat a entendre que l'opció de pactar amb els populars no està al seu horitzó.

Actualitzat
"Èxit polític sense precedents." Així és com el secretari general del PSOE, José Blanco, ha definit els resultats electorals aconseguits pels seus companys bascos en la jornada electoral d'aquest diumenge. Blanco ha valorat aquests resultats i també els de Galícia, que no han estat tan positius per als socialistes i ja han costat la primera víctima: la dimissió del seu candidat, Emilio Pérez Touriño. Així, l'endemà d'aquesta jornada agredolça Blanco ha destacat que en el cas del País Basc la línia política ha estat encertada i que s'ha sintonitzat amb els votants.

Segons el número 2 dels socialistes, aquestes resultats indiquen que la política basca està cridada a un canvi substancial i tindran "conseqüències profundes, duradores i clarament positives". Blanco ha assegurat que els socialistes donaran suport a Patxi López, que és qui ha de prendre la decisió sobre el futur polític dels socialites bascos, però, sobre la possibilitat d'un pacte amb els populars, que ja han expressat la seva disposició a pactar, com també ho ha fet el partit de Rosa Díez, ha parlat "d'evitar el xoc de trens".

Tot i que el secretari socialista ha destacat que deixaran via lliure a Patxi López, també ha volgut deixar molt clar que el PSE està en condicions de liderar el canvi "en solitari".
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut