Barcelona

Jornada de transició a l'espera del temporal de demà

Després d'un nit serena i molt freda, a la tarda augmentaran els núvols. creixeran nuvolades al Prepirineu i est del país, amb alguns ruixats a la costa Brava i al Prepirineu. Demà, dia de paraigua.

Actualitzat
L'anticicló situat al Regne Unit persistirà un dia més. Però, a diferència dels últims dies, la nova ubicació de la pertorbació, sobre les Illes, tallarà el flux de vent fred de nord-est i permetrà l'entrada de vent més humit del Mediterrani.

Del sol als núvols
Farà sol, però els núvols guanyaran terreny per tota la costa. Les pluges entraran per les comarques de Girona i avançaran cap a la resta de la meitat est del país. A última hora del dia, el cel estarà cobert a tot el litoral i prelitoral, amb pluges febles. La cota de neu pujarà fins als 600 metres.

Pujada de les temperatures Les mínimes han estat molt baixes amb glaçades a tot l'interior. Tot i fer molt de fred, les temperatures matinals han pujat a les comarques de Girona per efecte del vent, tramuntana i gregal. Els valors més baixos s'han situat a alta muntanya amb -15 ºC, a les fondalades de les valls a l'entorn dels -8 i les més altes a la costa Brava amb 5 ºC.

Les màximes també han pujat, amb ascensos entre 2 i 4 graus. Els valors més elevats del dia han superat els 12 ºC. Destaquem els:
13 ºC a Barcelona, Amposta i el Vendrell
6 ºC a Vielha
3 ºC a Gisclareny
-7 ºC a Espot, cota 2.500 metres

Vent de gregal
Si de matinada bufarà la tramuntana, ja de bon matí començarà a girar a gregal. El gregal arribarà a totes les comarques costaneres, al matí a la costa nord i a la tarda a la costa sud, i bufarà amb intensitat moderada.

Llevantada per dijous i divendres

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut