Barcelona

Jorge Fernández Díaz: "És el món al revés. Ara demanen la meva dimissió. Jo sóc la víctima"

El ministre en funcions afirma que, si no fos candidat, això no hauria sortit i afegeix que "no li donaré el gust de dimitir" al president Puigdemont

RedaccióActualitzat

Quan encara no fa 24 hores de la filtració de "Público" en què se sent el ministre de l'Interior en funcions, Jorge Fernández Díaz, i el director de l'Oficina Antifrau de Catalunya, Daniel de Alfonso, suposadament conspirant per trobar dades comprometedores sobre polítics d'Esquerra Republicana i Convergència Democràtica o els seus familiars, Fernández Díaz, cap de llista número 1 del PP a Barcelona en les eleccions de diumenge, ha comparegut davant la premsa. I ha dit:

"És el món al revés. Ara demanen la meva dimissió. Jo sóc la víctima."

El ministre en funcions ha anunciat que ha ordenat una investigació policial sobre la filtració de les converses que va tenir amb De Alfonso al seu despatx i ha denunciat el que considera "al·lucinant": que "es parli de conspiració en lloc de posar el focus on és realment la conspiració".

"És sorprenent que surtin ara editades, dirigides, descontextualitzades i esbiaixades, i a quatre dies de les eleccions."

Fernández Díaz ha afirmat, també, que si no fos candidat, això no hauria sortit, i ha afegit que "no li donaré el gust de dimitir" al president Puigdemont.

També ha parlat de la nova filtració d'aquest dimecres al matí, segons la qual el president del govern espanyol en funcions, Mariano Rajoy, estava al cas de tot plegat, una qüestió que el mateix Rajoy ja ha negat. Segons Fernández Díaz, aquesta frase de la conversa filtrada "s'ha tret de context".

Pel ministre, és molt greu que tots els partits polítics excepte el seu estiguin demanant la seva dimissió, "començant per Bildu i tots els independentistes":

"Els que volen la meva dimissió només busquen la destrucció d'un adversari polític."

El ministre de l'Interior ha reiterat una vegada i una altra que la tasca de l'Oficina Antifrau, organisme -ha remarcat- creat pel tripartit el 2008, és justament la d'investigar casos concrets i que altres parts de les converses no s'han fet públiques.

"Després de dos anys i que surtin ara... em sembla que no cal ser gaire intel·ligent... Aquesta és l'autèntica conspiració", ha insistit.

També ha insistit que "cal saber qui ho ha fet", en referència a les gravacions, i després "actuar si és procedent". Segons el ministre, tot plegat apareix perquè "molesta la tasca de l'Oficina Antifrau" i també "aquest candidat".

En les seves primeres declaracions després de destapar-se l'escàndol, el ministre en funcions va atribuir a la mateixa Oficina Antifrau la gravació i va assegurar que era "una ofensa" acusar-lo d'haver conspirat amb Antifrau per trobar escàndols a ERC i CDC.

"De què parlarem, de futbol, de toros?"

El ministre en funcions ha continuat en campanya a pesar de l'escàndol. En un acte a Badalona, on ha rebut el suport de l'exalcalde Xavier Garcia Albiol, Fernández Díaz ha acusat "tota la classe política" de voler acabar amb ell com a adversari polític. Als partits independentistes els ha acusat de voler impunitat en possibles casos de corrupció que els poguessin afectar. S'ha defensat així d'una actuació que ha qualificat de "mesquina i repugnant":

"El magistrat comissionat pel Parlament de Catalunya per lluitar contra el frau i la corrupció es reuneix amb el ministre de l'Interior per parlar de frau i de corrupció. Evidentment, de què parlarem, de futbol, de toros? Perquè de cap manera es parlava, això sí que hagués estat un delicte, de fabricar proves, es parlava d'investigacions en curs."

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut