Madrid

Jorge Fernández Díaz considera absurda la carta de la Generalitat a líders europeus i acusa Mas de fracturar famílies i amics

El ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, ha estat el primer membre del govern espanyol que ha parlat de la carta d'Artur Mas a líders europeus. Creu que iniciatives com aquesta, que ha qualificat d'absurda, fracturen la societat catalana i divideixen famílies, amics i companys de feina.

RedaccióActualitzat

Resposta dura i clara del govern espanyol a la carta enviada per Artur Mas a diversos líders mundials per recollir suports per a la consulta sobiranista. El ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, considera absurd enviar una carta que, segons ell, ja tenia per avançat  resposta negativa d'Europa, i acusa el govern de Mas de dividir els catalans.

El ministre de l'Interior creu que iniciatives com la carta estan "contaminant la convivència" i fracturen la societat catalana i trenquen les relacions entre famílies, amics i companys de feina. Ha dit que com a català el que més li dol és que ha pogut comprovar personalment que hi ha famílies que ja no han pogut celebrar juntes les festes de Nadal.

Sobre la missiva, que segons la Generalitat ja ha tingut algunes respostes, ha assegurat que Europa ja ha expressat en diverses ocasions el seu parer en aquesta qüestió. En aquest sentit ha recordat que el dia en què es va anunciar la data i la pregunta, el president del Consell Europeu, Herman van Rompuy, era a Madrid i va dir "clarament" que si una part d'un Estat membre se separa, queda automàticament exclòs de la UE i ha de posar-se a la cua si hi vol reingressar.

Ha afegit que el president de la CE, José Manuel Durao Barroso, va respondre en el mateix sentit, i ha al·ludit a l'entrevista que Mas va concedir al diari italià "La Repubblica" en què reconeixia que Catalunya sortiria de la UE en cas d'independitzar-se: "Ell mateix es va contestar a si mateix".

Fernández Díaz ha estat el primer membre del govern que ha parlat de la carta de Mas en un divendres en què, a causa de les vacances de Nadal, no hi ha hagut reunió del Consell de Ministres. Ha estat en una roda de premsa per fer balanç de la campanya de trànsit quan, responent a preguntes de TV3, ha parlat extensament de la qüestió catalana.

Anar al contingut