Barcelona

Jorge Fernández Díaz anuncia mesures per controlar l'amenaça jihadista en la cimera hispanofrancesa

51 jihadistes d'origen espanyol combaten en diferents milícies islamistes, segons Interior

RedaccióActualitzat

El ministre d'Interior s'ha mostrat contundent per fer front a l'amenaça jihadista i ha anunciat mesures per controlar aquest fenomen que amenaça occident.

Ara mateix, hi ha 51 jihadistes d'origen espanyol combatent en les diferents milícies i grups terroristes islàmics a llocs com Síria o Mali. La xifra l'ha confirmat el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, que s'ha reunit a Barcelona amb el seu homòleg francès, Bernard Cazeneuve.

La cimera ha tingut, de fet, dos objectius: augmentar la cooperació hispanofrancesa en la lluita contra la immigració il·legal i compartir iniciatives en el front contra el radicalisme islàmic.

Fernández Díaz ha anunciat la posada en marxa de noves mesures policials per detectar els possibles candidats a ingressar en les files jihadistes que tallin el perill de soca-rel.

Fernández Díaz ha confirmat que aviat el ministeri aprovarà una estratègia contra la radicalització violenta. Ha destacat que el jihadisme és l'amenaça terrorista més gran d'aquests moments al món i que comparteix el mateix diagnòstic, gravetat de l'amenaça i resposta que el seu homòleg francès.

Ha detallat que la radicalització es produeix, fonamentalment, encara que no únicament, en l'àmbit de les xarxes, en les mesquites i llocs de culte, i en les presons. La lluita, doncs, és la d'evitar la radicalització.

El govern espanyol no ha modificat, de moment, el grau d'alerta terrorista, però diu que comparteix amb la resta de països occidentals el nivell d'amenaça i de risc que representa l'auge del jihadisme, sobretot pel que fa als terroristes d'anada i tornada.

"Nosaltres som molts conscients d'aquesta amenaça, del problema que suposa amb les persones que surten cap a les zones de conflicte, abans Afganistan, darrerament Síria, Mali, etc... També del problema dels anomenats llops solitaris que retornen i s'hi està molt a sobre d'aquest fenomen"

Fernández Díaz ha anunciat que l'amenaça jihadista serà un dels temes prioritaris de la pròxima reunió del G-6, que aplega els països més poblats de la Unió Europea més els Estats Units, que s'ha de fer a París el 6 de novembre.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut